ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η πρόσκληση για τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου

Αυτή είναι η πρόσκληση για τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου
Associated Press

Ασαφές παραμένει εάν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα παραστούν στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου.

Στις 6 Μαΐου έχει προγραμματιστεί να γίνει η εκδήλωση για τη στέψη του Καρόλου ως Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πρόσκληση για την εκδήλωση στο Αβαείο του Γουέστμινστερ κυκλοφόρησε στα Μέσα και θα σταλεί σε 2.000 καλεσμένους.

Η κάρτα που εξέδωσε το Μπάκιγχαμ έχει περίγραμμα με λουλούδια και σχεδιάστηκε από τον Andrew Jamieson. Είναι ζωγραφισμένη στο χέρι και θα εκτυπωθεί σε ανακυκλωμένο χαρτί.

«Η στέψη των Μεγαλειοτήτων του Βασιλιά Καρόλου Γ' και της Βασίλισσας Καμίλας», γράφει η επιστολή.

Μέσα στο περίγραμμα υπάρχει σχεδιασμένο και το γράμμα C που παραπέμπει στα ονόματα Charles και Camilla. Τα λουλούδια αντικατοπτρίζουν ότι ο Κάρολος είναι ο τρίτος βασιλιάς της Βρετανίας.

Η πρόσκληση για τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα θυμίζει εκείνη που δόθηκε για την τελετή στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ το 1953. Σε ηλικία μόλις 4 ετών, ο Κάρολος παρακολούθησε τη στέψη της μητέρας του και μάλιστα έλαβε τη δική του λαμπερή πρόσκληση, διακοσμημένη με τους φρουρούς των Γρεναδιέρων και το λιοντάρι και τον μονόκερο του βασιλικού οικόσημου.

Το παλάτι ανακοίνωσε επίσης τον ρόλο του πρίγκιπα Τζορτζ στην εκδήλωση. Ο δεύτερος στη σειρά για τον θρόνο θα έχει τον ρόλο του Page of Honor μαζί με τους εγγονούς της Βασίλισσας Καμίλα, Φρέντυ Πάρκερ Μπόουλς, Γκας Λόπες και Λούις Λόπες. Ο ρόλος αυτός είναι ουσιαστικά του τιμητικού ακολούθου του Βασιλιά, ο οποίος θα κρατάει την ουρά της ρόμπας που θα φοράει.

Την ίδια ώρα, παραμένει ασαφές εάν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα παραστούν στη στέψη. Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex, οι οποίοι κατοικούν στην Καλιφόρνια από το 2020, αφού αποχώρησαν από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, έχουν προσκληθεί στην εκδήλωση στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι νεότερο στο αν τελικά θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εκδήλωση.