ΚΟΣΜΟΣ

Credit Suisse: Θυμός και δάκρυα στην τελευταία συνέλευση μετόχων - Η «συγγνώμη» της διοίκησης

Credit Suisse: Θυμός και δάκρυα στην τελευταία συνέλευση μετόχων - Η «συγγνώμη» της διοίκησης
Associated Press

Μετά την εξαγορά από την UBS, οι διοικητές της Credit Suisse έκαναν μια τελευταία συνέλευση με τους μετόχους να εκφράζουν την απογοήτευσή τους.

Αγανάκτηση και δάκρυα επικράτησαν στην τελευταία συνέλευση των μετόχων της Credit Suisse ως ανεξάρτητη οντότητα.

Οι διευθυντές της Credit Suisse ζήτησαν συγγνώμη από τους μετόχους, οι οποίοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους. Κάποιοι, μάλιστα, δάκρυσαν σκεπτόμενοι το κόστος από την κατάρρευση της τράπεζας.

«Μπορώ να καταλάβω την πικρία, τον θυμό και το σοκ όλων εκείνων που είναι απογοητευμένοι, συγκλονισμένοι και επηρεασμένοι από τις εξελίξεις», δήλωσε ο Axel Lehmann, πρόεδρος της Credit Suisse.

Όπως ανέφερε, με την τιμή της μετοχής της τράπεζας να είναι σε ελεύθερη πτώση ο φόβος μιας επικείμενης κατάρρευσης που θα μπορούσε να προκαλέσει διεθνή τραπεζική κρίση οδήγησαν στην απόφαση για εξαγορά από την UBS.

Δεκάδες μέτοχοι διαμαρτυρήθηκαν κατά της διοίκησης για την καταστροφική διαχείριση που άφησε την εταιρεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και που θα κορυφωθεί με την απορρόφηση της τράπεζας από την ανταγωνιστική της UBS.

Κάποιοι δήλωσαν, επίσης, ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον της τράπεζας.

Ο Στέφαν Ντένζλερ, μέτοχος της Credit Suisse, είπε: «Είμαι θυμωμένος. Έχω χάσει 10.000 ελβετικά φράγκα, δεν είναι τόσα πολλά, αλλά δεν είναι καλό. Είναι πολλά χρήματα για την οικογένειά μου».

Ο Βίνσεντ Κάουφμαν, διευθυντής του ιδρύματος Ethos, το οποίο εκπροσωπεί συνταξιοδοτικά ταμεία στην Ελβετία και κατέχει μερίδια και στις δύο τράπεζες, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Αυτό είναι ένα πρώτο mea culpa αλλά και κατά κάποιο τρόπο μια ταφή ενός από τα κοσμήματα της ελβετικής οικονομίας».

Ο μέτοχος Άλμπερτ Κιλ είπε, επίσης, στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Αγόρασα πρόσφατα και έχασα τα πάντα φυσικά... Έχασα ένα εξαψήφιο ποσό».