ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Τι συμβαίνει με τη Μελάνια; Οι ηχηρές απουσίες και οι λαμπερές παρουσίες

To ζεύγος Τραμπ
To ζεύγος Τραμπ
Α.Ρ

Οργιάζουν οι φήμες για τη σχέση του ζεύγους Τραμπ, μετά την ποινική δίωξη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Στην πρώτη ομιλία μετά την κατάθεσή του, ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε την αγάπη του σε όλα τα μέλη της οικογένειάς του, εκτός από τη σύζυγό του Μελάνια. Η σχέση τους όμως είναι πιο ανθεκτική από όσο πιστεύουν πολλοί, καταλήγει η Daily Mail

Καθώς η οικογένεια του Ντόναλντ Τραμπ, ο Ντον Τζούνιορ, ο Έρικ και η Τίφανι λάμβαναν θέση στην αίθουσα χορού Mar-a-Lago το βράδυ της Τετάρτης, η πιο αξιοσημείωτη απουσία δεν ήταν αυτή της κόρης του Ιβάνκα, αλλά της συζύγου του, Μελάνια.

Φήμες λένε πως είναι έξαλλη με τον σύζυγό της, και όλο αυτό το τρελό έπος που κρατά ζωντανούς τους άθλιους ισχυρισμούς ότι ο Τραμπ πλήρωσε 130.000 δολάρια στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να μη μιλήσει για την εξωσυζυγική τους σχέση, γράφει η Daily Mail. H πρώην πρώτη Κυρία αντιμετωπίζει πλέον έως και ενάμιση χρόνο δημόσιας προβολής, με τον κόσμο να υπενθυμίζει επανειλημμένα την απιστία του συζύγου της καθώς η ποινική υπόθεση στη Νέα Υόρκη αργεί.

Η απουσία της Μελάνια ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την περασμένη εβδομάδα, όταν εμφανίστηκε μια φωτογραφία του ζεύγους μαζί με φίλους στο θέρετρο του Τραμπ στο Παλμ Μπιτς, παρά τα πρόσφατα νέα για την απαγγελία κατηγορίας και την επικείμενη σύλληψή του. Η σύμμαχος του Τραμπ, Τζίνα Λούντον, που τράβηξε τη φωτογραφία, περιέγραψε τη σκηνή ως μια σκηνή «αγάπης» και «ευτυχίας». «Η κυρία Τραμπ… στέκεται πίσω από τον σύζυγό της, όπως πάντα», διαβεβαίωσε πηγή στο DailyMail.com.

Κι όμως έλειπε την πιο σημαντική ημέρα στην καριέρα του συζύγου της, τη στιγμή της ομιλίας που ακολούθησε την ιστορική προσαγωγή του. Η καθησυχαστική παρουσία της Μελάνια θα μπορούσε να είχε γκρεμίσει για τα καλά την εικόνα της απρόθυμης, «παγιδευμένης» συζύγου όπως τη χαρακτηρίζουν τόσο συχνά.

Οι ηχηρές απουσίες και οι λαμπερές παρουσίες

Η αξιοσημείωτη απουσία της στην ομιλία του Τραμπ που έγινε στην ίδια αίθουσα χορού που παντρεύτηκαν πριν από 18 χρόνια, πυροδότησε αμέσως εικασίες σε κάθε ιστότοπο των μέσων ενημέρωσης. Η DailyMail.com έχει νέα εικόνα για τις φήμες με θέμα την 52χρονη Μελάνια, από τις πρώτες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016.

Σχεδόν όλοι, από τα καλωδιακά ειδησεογραφικά δίκτυα μέχρι το Twitter, την έχουν χαρακτηρίσει κάποια στιγμή «αιχμάλωτη ενός δυστυχισμένου γάμου» με έναν άνδρα 24 χρόνια μεγαλύτερό της. Καθ' όλη τη διάρκεια της ταραχώδους προεδρίας Τραμπ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύριζαν με εκκλήσεις για την «απελευθέρωσή» της «#FreeMelania». Τα ντροπιαστικά βίντεο όπου φαίνεται να διώχνει τις προσπάθειές του να της κρατήσει το χέρι δημόσια ήταν η απόδειξη της «αιχμαλωσίας» της.

Σε ένα βιβλίο του 2018, η πρώην βοηθός του Τραμπ, Ομαρόζα Μανιγκόλ Νιούμαν – την οποία ο Τραμπ απέλυσε τον πρώτο χρόνο της θητείας του έγραψε: «Η Μελάνια μετράει κάθε λεπτό μέχρι να φύγει από το γραφείο και μπορεί να τον χωρίσει». Και όμως μόλις τον περασμένο Μάιο, η πρώην πρώτη Κυρία χαμογέλασε και είπε στο Fox News «ποτέ μην λες ποτέ» όταν ρωτήθηκε για μια πιθανή επιστροφή στον Λευκό Οίκο.

Πράγματι, η ταμπέλα της «δυστυχισμένης Μελάνια» δύσκολα ταρακουνήθηκε παρά τις σαφείς αποδείξεις για το αντίθετο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον Ιανουάριο του 2018, μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της φερόμενης σχέσης του Τραμπ με τη Στόρμι Ντάνιελς από τη Wall Street Journal, η πρώτη Κυρία ακύρωσε τα σχέδια να συνοδεύσει τον σύζυγό της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Έκανε λόγο τότε για «υλικοτεχνικά ζητήματα». Όπως ήταν αναμενόμενο, τα μέσα ενημέρωσης τρελάθηκαν.

Ωστόσο, μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, εμφανίστηκε ξανά - χαμογελαστή και υποστηρικτική, ντυμένη στα λευκά στην ομιλία του Τραμπ για την κατάσταση του Έθνους. Το πλήθος την υποδέχτηκε με ηχηρό χειροκρότημα – και οι φήμες έσβησαν για άλλη μια φορά. Μόλις την περασμένη Πέμπτη, μια παρουσιάστρια του talk show The View, η Sara Haines, υπέθεσε εάν ο γάμος της Μελάνια είναι «οικονομική συμφωνία»: «Μπορεί να υπάρχουν χρήματα σε αντάλλαγμα, συμφωνίες, διευθετήσεις».

Η θεωρία ότι οι λόγοι για τους οποίους παραμένει παντρεμένη είναι οικονομικοί δεν είναι καθόλου νέα, φυσικά. Ένα βιβλίο του 2020 από τη δημοσιογράφο της Washington Post, Mary Jordan, ισχυρίστηκε ότι μέρος του λόγου που η Μελάνια καθυστέρησε τη μετακόμισή της στον Λευκό Οίκο από τον Πύργο Τραμπ μέχρι το 2017 ήταν ότι επαναδιαπραγματευόταν την προγαμιαία συμφωνία της.

«Πρόβλημά του» η Στόρμι Ντάνιελς

Αν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας παραμένουν μυστήριο, η Τζόρνταν σημείωσε ότι αρχικά «δεν ήταν απίστευτα γενναιόδωρη». Η κυνική πρόταση ήταν ότι έκτοτε είχε εξασφαλίσει μια καλύτερη «συμφωνία». Ωστόσο, μερικοί από εκείνους που γνωρίζουν καλά τη Μελάνια όλα αυτά τα χρόνια λένε ότι την κακολογούν άδικα - και συχνά την υποτιμούν.

Ότι το μοντέλο από τη Σλοβενία που γεννήθηκε από έναν πωλητή αυτοκινήτων και εργάτη σε εργοστάσιο, και που μεγάλωσε υπό τον κομμουνισμό πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη το 1996, γνώριζε ακριβώς τον τύπο του άντρα που παντρευόταν. Και ότι είναι περήφανη για την εκπληκτική τροπή της μοίρας της να γίνει η δεύτερη πρώτη κυρία που γεννήθηκε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μιλώντας στο DailyMail.com αυτή την εβδομάδα, η πρώην επικεφαλής του προσωπικού της Μελάνια, Στέφανι Γκρίσαμ, η οποία παραιτήθηκε μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, είπε: «Πιστεύω ότι η Μελάνια ήξερε ποιος ήταν ο σύζυγός της όταν τον παντρεύτηκε. Έχει μια πολύ ρεαλιστική και πρακτική άποψη για το ποιος είναι ο σύζυγός της. Δεν ανέφερε ποτέ το διαζύγιο. Και όταν επρόκειτο για τη Στόρμι, έλεγε πάντα το εξής: «πρόβλημά του».

«Δεν με εξέπληξε που δεν ήταν [στο Mar-a-Lago την Τετάρτη]. Δεν θέλει να τη βλέπουν ως τη γυναίκα που θα είναι δίπλα στον άντρα της ό,τι κι αν κάνει. Βάζει τον εαυτό της πρώτα», πρόσθεσε. «Ποτέ δεν ήθελε να γίνει σαν τη Χίλαρι Κλίντον. Αφού κυκλοφόρησαν τα νέα για τη Μόνικα Λεβίνσκι η [Χίλαρι] συνόδευσε τον σύζυγό της στο ελικόπτερο κατά τη διάρκεια του γεύματος… Η Μελάνια δεν ήθελε να είναι αυτό το άτομο. Απλώς δεν πρόκειται να είναι κάποια μαραμένη βιολέτα που συρρικνώνεται που θα στέκεται δίπλα του».

«Παίρνει τις συμβουλές της στα σοβαρά»

Η Γκρίσαμ περιγράφει την εικόνα μιας πολύ πιο διεκδικητικής και δεσμευμένης γυναίκας από την παγωμένη και άδεια «καρικατούρα». Πάντα έμοιαζαν να έχουν μια συνεργασία», είπε ο Γκρίσαμ. «Συνήθιζε να την αναζητάει πραγματικά για συμβουλές και έπαιρνε τις συμβουλές της πολύ σοβαρά».

Αυτό συνδυάζεται με την εκπληκτική αποκάλυψη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Κρίστοφερ Μίλερ, ο οποίος έγραψε στα απομνημονεύματά του φέτος ότι η Μελάνια κάθισε δίπλα στον Τραμπ στην αίθουσα καταστάσεων κατά την επιδρομή του Οκτωβρίου 2019 με στόχο τον ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με τον Μίλερ, η Μελάνια ήταν αυτή που πρότεινε ο Τραμπ να κάνει μια δημόσια δήλωση για τη δολοφονία στο ύφος της διάσημης ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Το 2018, όταν η Μελάνια επισκέφτηκε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών-παιδιών φορώντας ένα σακάκι που έγραφε «Πραγματικά δεν με νοιάζει, εσύ;», επικρίθηκε ότι δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα.

Σε αντίθεση με την Ιβάνκα –πρώην υπέρμαχο του Τραμπ και αγαπημένη πρώτη κόρη- η Μελάνια δεν έχει αμφιταλαντευθεί -ακόμη- στη σαφή υποστήριξή της στο πρόσωπό του, τουλάχιστον στις δημόσιες δηλώσεις της. Μετά τα νέα της περασμένης εβδομάδας για το κατηγορητήριο του Τραμπ, η Ιβάνκα -η οποία πρόσφατα μετακόμισε για να αποστασιοποιηθεί από τον πατέρα της και μάλιστα μετακόμισε στο Μαϊάμι με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ και τα παιδιά τους- εξέδωσε μια μάλλον περίεργη και διφορούμενη δήλωση.

«Αγαπώ τον πατέρα μου και αγαπώ τη χώρα μου. Σήμερα πονάω και για τα δύο», είπε. Από την πλευρά της, και τουλάχιστον μέχρι να μάθουμε κάτι διαφορετικό, η Μελάνια δεν έχει αλλάξει ακόμη την επίσημη γραμμή ότι «στέκεται σταθερά πίσω από τον σύζυγό της» – παρά την ταπείνωση που πρέπει να νιώθει για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς. Η απουσία της στο Mar-a-Lago εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα του γάμου των Τραμπ - αλλά οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα το ξανασκεφτόταν να ξεγράψει τη γυναίκα που έχει μπερδέψει τους επικριτές της ξανά και ξανά.