ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Πώς να κερδίσετε το λαχείο - Τι συμβουλεύει διάσημος μαθηματικός της Καλιφόρνια

HΠΑ: Πώς να κερδίσετε το λαχείο - Τι συμβουλεύει διάσημος μαθηματικός της Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Ένας μαθηματικός από την Καλιφόρνια δίνει συμβουλές για να αυξήσει κανείς τις πιθανότητές του να κερδίσει το λαχείο

Ο Ράιαν Γκαριμπάλντι, ένας μαθηματικός από την Καλιφόρνια, μοιράστηκε τις διαφορετικές τακτικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να αυξήσει τις πιθανότητές του να κερδίσει το μεγάλο έπαθλο - αλλά αποκαλύπτει επίσης το συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι παίκτες που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποτυχία τους.

«Δεν θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε με κάποια στρατηγική σχετικά με το πώς θα επιλέξετε τους ακριβείς αριθμούς που θα επιλέξετε», είπε στο WIRED. Ο μαθηματικός αποκάλυψε ότι πολλοί παίκτες του λότο επιλέγουν μια πλήρη στήλη αριθμών στα εισιτήρια ή έχουν αυτή τη «στρατηγική» να διαλέγουν ορισμένους αριθμούς που ειναι και τα δύο «απαγορευτικά».

Ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Επικοινωνίας στη La Jolla της Καλιφόρνια εξήγησε ότι εάν κερδίσει κανείς το τζακ ποτ, θα θέλει να είναι ο μόνος που θα το κερδίσει και όχι να μοιραστεί τα κέρδη, συμβουλεύοντας τους παίκτες να επιλέγουν μη δημοφιλείς αριθμούς.

Ο Γκαριμπάλντι συμβούλεψε ότι η επιλογή διαδοχικών αριθμών θα μπορούσε να είναι η οδός που βοηθά τις πιθανότητες των παικτών, αν και αστειεύτηκε λέγοντας ότι στην πραγματικότητα δεν θα «αυξήσει τις πιθανότητες νίκης». «Τόσοι πολλοί διαδοχικοί αριθμοί σας βοηθούν να μην μοιραστείτε το τζάκποτ, κάτι που είναι καλό» είπε.

Ο Ρίτσαρντ Λούστιγκ από τη Φλόριντα κέρδισε το λαχείο 4 φορές στη γενέτειρά του για 1.038.499,92 δολάρια επιλέγοντας διαδοχικούς αριθμούς. Στο βιβλίο του με τίτλο, «Μάθετε πώς να αυξήσετε τις πιθανότητες σας να κερδίσετε το λαχείο», που κατατάχθηκε τρίτο στη λίστα βιβλίων αυτοβοήθειας της Amazon το 2013, αναλύει τη μέθοδο διαδοχικών αριθμών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο παιχνιδιού λοταρίας (scratch -εκτός εισιτηρίων ή παιχνίδια με αριθμό) σε οποιαδήποτε χώρα ή πολιτεία.

Ο Λούστιγκ επανεπένδυσε επίσης τα κέρδη του από το λαχείο πίσω στη λαχειοφόρο αγορά για να αγοράσει περισσότερα εισιτήρια - χρησιμοποιώντας τη στρατηγική της «χρυσής διαδοχής» Μια άλλη μέθοδος που αποκάλυψε ο Γκαριμπάλντι για να πετύχει το λαχείο ήταν να επιλέξει αριθμούς στο τετραψήφιο, six-way box scheme.

«Θα στοιχηματίσετε σε έναν τετραψήφιο αριθμό με επαναλαμβανόμενα ψηφία, όπως το 1122 ή το 1212, και αν στοιχηματίσετε ένα six-way box scheme., θα στοιχηματίσετε και τους έξι πιθανούς τρόπους για να γράψετε έναν αριθμό με δύο ένα και δύο δύο σε αυτό», μοιράστηκε.

«Και αν το κάνετε αυτό, οι πιθανότητες να κερδίσετε είναι 1/1667, και στις περισσότερες πολιτείες, αν το πετύχετε, αν κερδίσετε αυτό το στοίχημα, θα κερδίσετε 800 δολάρια που σημαίνει ότι πρέπει να πάτε σε ένα γραφείο λαχειοφόρου αγοράς» Ο Γκαριμπάλντι είπε ότι δεν είναι μια συνταγή για να βγάλεις χρήματα, αλλά είναι μια συνταγή για «να φτάσεις σε αυτό το γραφείο λαχειοφόρων αγορών με την ελάχιστη προσπάθεια».