ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Εννέα σκιέρ τραυματίστηκαν από χιονοστιβάδα

Ελβετία: Εννέα σκιέρ τραυματίστηκαν από χιονοστιβάδα
AFP/File photo

Ελβετία: Τους τελευταίους έξι μήνες, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδες στη χώρα, ενώ η τύχη ενός εξακολουθεί να αγνοείται.

Εννέα σκιέρ παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στις ελβετικές Άλπεις το Σάββατο 8 Απριλίου, ενώ γλίτωσαν με μικροτραυματισμούς σύμφωνα με την αστυνομία.

Τους σκιέρ εντόπισαν διασώστες που τους μετέφεραν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Η χιονοστιβάδα σχηματίστηκε κοντά στην κορυφή του όρους Αλφούμπελ (4.206 μ.) στο νοτιοδυτικό τμήμα του καντονιού Βάλε, κοντά στα ιταλικά σύνορα. Η τοποθεσία βρίσκεται κοντά στο εμβληματικό όρος Μάτερχορν και στο χιονοδρομικό κέντρο του Τσερμάτ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, 16 άνθρωποι βρίσκονταν στην περιοχή όταν σχηματίστηκε η χιονοστιβάδα και όλοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Εννέα εξ αυτών διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία των πόλεων Βισπ και Σιόν. Τρεις έλαβαν ήδη εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι υπόλοιποι έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

«Ήταν πολύ τυχεροί, μπορείτε να το πείτε αυτό», σχολίασε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Άλλοι επτά τουρίστες απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο, χωρίς να έχουν υποστεί τραυματισμούς.

Τους τελευταίους έξι μήνες, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδες στην Ελβετία, ενώ η τύχη ενός εξακολουθεί να αγνοείται.