ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Πότε βγαίνει από τη φυλακή η Εύα Καϊλή - Πού βρίσκονται οι έρευνες

Qatar Gate: Πότε βγαίνει από τη φυλακή η Εύα Καϊλή - Πού βρίσκονται οι έρευνες

Μετά την πολύμηνη φυλάκισή της στο Χάρεν η Εύα Καϊλή, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στο σκάνδαλο Qatar Gate, αφήνεται ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι - Τα επόμενα βήματά της

Θέμα χρόνου είναι η επιστροφή της Εύας Καϊλή στο σπίτι της με «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» παρακολούθησης μέχρι την ημέρα της δίκης της.

Ο συνήγορός της Σβεν Μαρί εμφανίζεται σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, ωστόσο τυπικά, καθώς η απόφαση για την απελευθέρωση της με περιοριστικούς όρους μετά από τέσσερις μήνες κράτησης στις φυλακές του Χάρεν για το σκάνδαλο Qatargate, είναι ειλημμένη και αναμένεται η διευθέτηση των τεχνικών παραμέτρων ώστε να μπορεί να υλοποιηθεί ενδεχομένως σήμερα Μ. Πέμπτη ή τη Μ. Παρασκευή, το αργότερο τη Δευτέρα του Πάσχα.

«Τίποτα δεν αντιτίθεται στο να τεθεί υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση» αναφέρει ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ σε επίσημο έγγραφό του, το οποίο παρουσιάζει η ΕΡΤ. «Μπορώ να σας πω ότι βγαίνει από την φυλακή με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια και χωρίς να έχει ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει.Μία υπόσχεση σας δίνω, ότι θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για να αποδειχτεί η αθωότητά της» δήλωσε ο έτερος δικηγόρος της κ. Δημητρακόπουλος και σημείωσε ότι η ίδια δεν θα υποβάλει αίτημα να έρθει στην Ελλάδα, αλλά «θα μείνει στις Βρυξέλλες μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητά της».

Σημειώνεται ότι θα διαμένει σε σπίτι διαφορετικό από αυτό του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ από το δικό της.

Τόσο ο Τζόρτζι, όσο και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος ως επικεφαλής του δικτύου δωροδοκίας, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τους Βέλγους ανακριτές, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η απόφαση για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλής ήταν γνωστή από τη Μεγάλη Τρίτη όταν ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, τους ενημέρωσε ότι έπειτα από επικοινωνία και συνεννόηση με τον ανακριτή, Μισέλ Κλεζ, αποφασίστηκε η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

«Δεσμευτήκαμε ότι μέχρι και να έχουμε τυπικά τη διαταγή του ανακριτή να μην δημοσιοποιήσουμε τίποτα. Αύριο δεν θα γίνει κανένα Δικαστικό Συμβούλιο για να επικυρώσει τη διάταξη του ανακριτή με την οποία αφήνεται ελεύθερη η κυρία Καϊλή. Τελείωσε το θέμα της ελευθερίας της, τυπικά, ουσιαστικά θα αφεθεί ελεύθερη από τις φυλακές του Χάρεν όταν και θα τοποθετηθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Το πιθανότερο είναι μέχρι την Παρασκευή να έχει βρεθεί το βραχιολάκι και θα αποφυλακιστεί», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε και για την επικοινωνία που είχε με την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης και σημείωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που την άκουσε χαρούμενη έπειτα από τη συνεχή επικοινωνία, που είχαν τους τελευταίους μήνες που βρισκόταν προφυλακισμένη.

«Μού είπε, μου λες αλήθεια Μιχάλη; Θα δω το παιδί μου; Αυτή ήταν η αντίδρασή της», ανέφερε για την πρώτη αντίδραση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλή, μετά και την ανακοίνωση της αποφυλάκισής της. Ως προς τον χώρο όπου και θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση, συμπλήρωσε πως υπάρχουν δύο χώροι και επέλεξε να μείνει μόνη της μαζί με το παιδί της. Προανήγγειλε ότι τίποτα δεν τελείωσε ακόμη στην υπόθεση, καθώς μεσολαβεί η δίκη για το σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά η αποφυλάκισή της τους κάνει πιο εύκολο να διερευνήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας μαζί της.

Αναφορές έκανε και για τη δικογραφία, για την οποία και είπε ότι αρκετά μεγάλη και υπάρχουν μέσα αρκετά συντριπτικά στοιχεία τα οποία και θα οδηγήσουν στην αθώωσή της. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο ότι τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους σχετίζονται με τα χρήματα, που βρέθηκαν στο σπίτι της στο Βέλγιο.

Σχετικές ειδήσεις