ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Δεν θα μείνει με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι έπειτα από την αποφυλάκισή της

Εύα Καϊλή: Δεν θα μείνει με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι έπειτα από την αποφυλάκισή της

Έπειτα από 4 μήνες παραμονής στη φυλακή η Εύα Καϊλή αφήνεται ελεύθερη  - Πώς σχολιάζει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος την αποφυλάκισή της

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση για το σκάνδαλο Qatargate καθώς όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης η Εύα Καϊλή πρόκειται να βρεθεί εκτός φυλακής φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Πρόκειται για διαρροή ενός εκ των δικηγόρων της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Σβεν Μαρί, στο Politico την οποία επιβεβαίωσε ο εν Ελλάδι δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια. Δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλους και να μπορεί πάλι να κοιτάξει στα μάτια τους Έλληνες ψηφοφόρους που τόσα χρόνια την τιμούν με την ψήφο τους», είπε στις τηλεοπτικές κάμερες ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητα της Εύας Καϊλή αλλά δεν γίνεται να τα παρουσιάσει δημόσια: «Υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία ειλικρινά εξαρθρώνουν το κατηγορητήριο αλλά επειδή η ανάκριση είναι μυστική δεν μπορώ να τα δημοσιοποιήσω».

Μάλιστα αποκάλυψε ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα μένει σε διαφορετικό σπίτι με το παιδί της και ξεχωριστά από τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι ο οποίος επίσης έχει αφεθεί ελεύθερος ομολογώντας την εμπλοκή του στο πολύκροτο σκάνδαλο. Ο κ. Δημητρακόπουλος διευκρίνισε πως πρόκειται για μια επιθυμία της Εύας Καϊλή.

Πρόκειται για μια απόφαση που αιφνιδίασε τους πάντες , καθώς ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση της Εύας Καϊλή ενώπιον του Προδικαστικού Συμβουλίου Βρυξελλών το πρωί της Πέμπτης.

Τι σημαίνει η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Υπενθυμίζεται ότι η κα Καϊλή μαζί με τον Μαρκ Ταραμπέλα ήταν οι μόνοι δύο, μεταξύ των κατηγορουμένων, που δήλωσαν αθώοι και ότι δεν εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς. Με το να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονική επιτήρηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, εικάζεται ότι οι εισαγγελικές Αρχές και ο εισαγγελέας, αλλά και κατήγορος Μισέλ Κλεζ έχουν στα χέρια τους αρκετά στοιχεία, που θα σταθούν ως κατηγορητήριο σε βάρος της Ευρωβουλευτού στην ερχόμενη δίκη και ότι ολοκλήρωσαν την έρευνά τους.

Επομένως ο Βέλγος ανακριτής, Μισέλ Κλεζ που έχει και τον ρόλο του κατηγόρου εικάζεται ότι έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται, προκειμένου να «στήσει» το κατηγορητήριο σε βάρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να καταδικαστεί για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς, που έχει προκαλέσει «σεισμό» στα ευρωπαϊκά όργανα.

Όπως αναφέρει και το έγγραφο για το σκεπτικό πίσω από την απόφαση αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ και οι δικαστές επιμένουν ότι οι λόγοι που την κρατούσαν τόσο καιρό στη φυλακή ακόμη ισχύουν.

Σχετικές ειδήσεις