ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Ελεύθερος και ο Ταραμπέλα με βραχιολάκι

Qatar Gate: Ελεύθερος και ο Ταραμπέλα με βραχιολάκι
Associated Press

Την είδηση ότι ο Μαρκ Ταραμπέλα αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Μετά τους Παντσέρι και Τζιόρτζι, ο Μαρκ Ταραμπέλα είναι ο επόμενος εμπλεκόμενος στο Qatar Gate που θα απελευθερωθεί με βραχιολάκι, όπως μεταδίδει η βελγική Le Soir. Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή, ενώ αναμένεται να κριθεί στις 13 Απριλίου αν θα αφεθεί και εκείνη ελεύθερη μέχρι τη δίκη.

Την είδηση ότι ο Μαρκ Ταραμπέλα αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας των Βρυξελλών. Ο ευρωβουλευτής θα μπορεί πλέον να επιστρέψει στο σπίτι του με ηλεκτρονική επιτήρηση, ενώ θεωρείται πιθανό το ίδιο να συμβεί τελικά και στην Εύα Καϊλή.

«Μόλις μάθαμε με ανακούφιση για την επικείμενη απελευθέρωση του Μαρκ Ταραμπέλα. Παραμένει, φυσικά, στη διάθεση των ανακριτών και του ανακριτή, αν, κατά πάσα πιθανότητα, θεωρήσουν ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε ο εκπρόσωπός του.

«Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Ταραμέλα έχει επικαλεστεί την αθωότητά του, ενώ έχει δηλώσει ότι δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του», συμπλήρωσε.

«Θα είναι ντροπή αν παραμείνει προφυλακισμένη», λέει ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί

Η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ξανά σε τρεις ημέρες ξανά ενώπιον του ανακριτικού συμβουλίου και θα ζητήσει αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους. «Θα είναι ντροπή για τη χώρα μου αν η κυρία Καϊλή παραμείνει προφυλακισμένη ενώ ο κ. Παντσέρι είναι ελεύθερος», αναφέρει στον ΣΚΑΪ ο συνήγορος υπεράσπισής της, Σβεν Μαρί.

Ο Βέλγος συνήγορός της, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκαλύπτει ότι ο Παντσέρι έχει κατηγορήσει την Εύα Καϊλή για διαφθορά, η ίδια όμως επιμένει στην αθωότητά της. «Το μόνο που μπορώ να σας πω σήμερα είναι ότι είδα την περασμένη βδομάδα τις βιντεοσκοπημένες ανακρίσεις του κ. Παντσέρι και σίγουρα λέει ότι η κυρία Εύα Καϊλή έχει διαφθαρεί. Από την άλλη, η κυρία Καϊλή ήταν σε θέση να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Πρόκειται προφανώς όμως για απαντήσεις που δεν ήταν αρεστές ούτε στην Αστυνομία, ούτε στους ανακριτές, ούτε στον ομοσπονδιακό εισαγγελέα», συνεχίζει ο Σβεν Μαρί.

Η απόφαση για αποφυλάκιση με βραχιολάκι του φερόμενου ως εγκεφάλου για το σκάνδαλο του Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι, έχει εξοργίσει τους συνηγόρους της. «Βλέπω σήμερα ότι αυτοί οι άνθρωποι που είναι ένοχοι για διαφθορά, εγκληματικές οργανώσεις, ότι πήραν χρήματα, μία σειρά πραγμάτων, σήμερα, αυτοί οι άνθρωποι δεν βρίσκονται πλέον σε προληπτική κράτηση. Γιατί; Γιατί δεν απαντά ή δεν δίνει τις απαντήσεις που θέλουν να ακούσουν», συνεχίζει ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί.