ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλώσεις στην Γαλλία: Διέρρηξαν το κατάστημα της Louis Vuitton στα Ηλύσια Πεδία

Διαδηλώσεις στην Γαλλία: Διέρρηξαν το κατάστημα της Louis Vuitton στα Ηλύσια Πεδία
AP Photo

Διαδηλωτές εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας πολυτελούς μόδας Louis Vuitton την παραμονή της αναμενόμενης απόφασης για αμφιλεγόμενες συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία.

Διαδηλωτές που αντιτίθενται στο σχέδιο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 χρόνια διαδήλωσαν την Πέμπτη σε πόλεις της Γαλλίας, σε μια τελευταία οργισμένη εκδήλωση πριν την πολυαναμενόμενη ετυμηγορία του Συνταγματικού Συμβουλίου την Παρασκευή σχετικά με τη νομιμότητα του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, οι διαδηλωτές στην Γαλλία διέρρηξαν το κατάστημα της Louis Vuitton στα Ηλύσια Πεδία.

protests.jpg
Ap Photo

Εν αναμονή της απόφασης του Συνταγματικού Συμβουλίου Γαλλίας

Οι σημερινές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται μία μέρα πριν αποφανθεί το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας ως προς το αν ήταν συμβατές προς το γαλλικό Σύνταγμα οι διαδικασίες που ακολούθησε η κυβέρνηση στο ζήτημα της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και ως προς το αν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος επί του ζητήματος, όπως έχουν ζητήσει τα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι με τους προέδρους της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας, καθώς επίσης και με ορισμένους υπουργούς. Σύμφωνα με το προεδρικό Μέγαρο, τις ερχόμενες ημέρες ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των συνδικάτων.

Διαβάστε επίσης:

«Μπασκιά x Γουόρχολ, για τέσσερα χέρια», στο Fondation Louis Vuitton στο Παρίσι

Forbes: Ο Μπερνάρ Αρνό ο πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο - Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα

Με πουά της Yayoi Kusama μεταμφιέστηκαν καταστήματα του Louis Vuitton