ΚΟΣΜΟΣ

Σουδάν: Ακούγονται ασταμάτητα πυρά, λέει ο Μητροπολίτης Νουβίας

Σουδάν
Associated Press

«Είμαστε σε αναμονή του τι θα γίνει από εδώ και πέρα» τόνισε ο μητροπολίτης Νουβίας για την κατάσταση που επικρατεί στο Σουδάν

Σε πρωινή επικοινωνία με την ΕΡΤ για την κατάσταση τώρα στο Σουδάν ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν κ. Σάββας που παραμένει μέσα στη Μητρόπολη στο Χαρτούμ μαζί με 15 ακόμα άτομα τόνισε ότι πέρασαν μια ήσυχη νύχτα, αλλά το πρωί της Δευτέρας άρχισαν σφοδρές συγκρούσεις ενώ ακούγονται πυρά αστάματητα.

Είπε ότι ανάμεσα στα 15 άτομα είναι, εκτός από Έλληνες, Αιθίοπες, Σουδανοί και Ρώσοι. Σε ερώτηση για το πώς είναι εντός της Μητρόπολης η κατάσταση και τι ανάγκες υπάρχουν απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι υπάρχουν προμήθειες. «Είμαστε σε αναμονή του τι θα γίνει από εδώ και πέρα» τόνισε.

Είπε ότι έχει υπάρξει επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών και ότι υπάρχει συνεχής επαφή με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο ενώ πρόσθεσε ότι «προς το παρόν είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί λύση λόγω της κατάστασης που υπάρχει».

Δεν έχουμε βρει κάποια λύση που να μπορούμε να πραγματοποίησουμε καθώς δεν μπορούμε να βγούμε έξω στον δρόμο, είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Για την κατάσταση των δυο Ελλήνων που τραυματίστηκαν είπε ότι είναι σταθερή.

Σχετικές ειδήσεις

Σουδάν: Ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο Ελλήνων εγκλωβισμένων - Αυξάνονται νεκροί και τραυματίες

Εμφύλιος στο Σουδάν: Το παρασκήνιο της αιματηρής σύγκρουσης

Ανησυχία στην Αθήνα για τις ένοπλες συγκρούσεις στο Σουδάν - Σε επιφυλακή το Υπουργείο Εξωτερικών