ΚΟΣΜΟΣ

Σανγκάη: Απήγαγε την εγγονή του για να εισπράξει λύτρα και να ξεπληρώσει χρέος απο τζόγο

Aπίστευτη οικογενειακή ιστορία στη Σανγκάη
Aπίστευτη οικογενειακή ιστορία στη Σανγκάη
Α.Ρ

Ένας άνδρας από τη Σανγκάη καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή απήγαγε την εγγονή του για να μπορέσει να διατηρήσει τον εθισμό του στον τζόγο, εισπράττοντας τα λύτρα.

Ένας 65χρονος άνδρας κατηγορείται για εκβιασμό, αφού απήγαγε την ίδια του την εγγονή του για να εισπράξει τα λύτρα. Με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο «ζήτησε» 72.000 δολάρια από την κόρη και τον γαμπρό του για να εξοφλήσει το χρέος του στον τζόγο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο άνδρας, γνωστός μόνο ως Yuan, υποστήριξε ότι η απαγωγή πρέπει να θεωρείται μόνο οικογενειακή διαμάχη. Η απαγωγή αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την εφημερίδα Law and Rule Journal Law της Σαγκάης, η οποία δεν διευκρίνισε πότε συνέβη το περιστατικό, αλλά έγραψε στις 18 Απριλίου ότι ο παππούς είχε μόλις αρχίσει να εκτίει την ποινή φυλάκισής του.

Ο Γιουάν έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του, όταν πήρε την τετράχρονη εγγονή του από το νηπιαγωγείο της και την έβγαλε έξω για φαγητό και ψώνια εν αγνοία της μητέρας της, ανέφερε η εφημερίδα. Η μητέρα του κοριτσιού έφτασε τότε στο σχολείο και συνειδητοποίησε ότι η κόρη της έλειπε. Έλαβε ένα μήνυμα από τον αδίστακτο παππού που ζητούσε 72.000 δολάρια, σύμφωνα με το Journal.

«Φέρε μου 500.000 γιουάν σε τρεις μέρες, ειδάλλως δεν θα ξαναδείς την αγαπημένη σου κόρη», φέρεται να της έγραψε ο 65χρονος. Ο παππούς έριξε το φταίξιμο στην... κόρη του για το έγκλημά του. Πανικόβλητη η γυναίκα τηλεφώνησε στον πατέρα της να εγκαταλείψει τα σχέδιά του, αλλά δεν κατάφερε να τον μεταπείσει κι έτσι τον κατήγγειλε στην αστυνομία που τον συνέλαβε για εκβιασμό και τον έστειλε σε φυλακή της Σανγκάης.

Ο δράστης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η απαγωγή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ενδοοικογενειακή διαφωνία κι όχι ως έγκλημα και δήλωσε αθώος. Ο 65χρονος παππούς χρειαζόταν απεγνωσμένα τα χρήματα επειδή είχε σωρεύσει χρέη στο τζόγο και είχε διαγνωστεί με καρκίνο του στομάχου. Η γυναίκα του τον χώρισε κι άρχισε να παραμελεί την επιχείρησή του λόγω του πάθους του με τον τζόγο.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, ο Γιουάν έκανε απεργία πείνας στη φυλακή και είχε κακές σχέσεις με τους συγκρατουμένους του. «Είμαι 65 ετών κι η κόρη μου με κυνηγάει. Δεν θέλει να πάω καλύτερα, αλλά να πεθάνω», επέμενε στις Αρχές. Ωστόσο, συμμορφώθηκε αργότερα, όταν επικοινώνησαν μαζί του στη φυλακή η κόρη του και η πρώην γυναίκα του.