ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Πορτογάλος υπήκοος ο άνδρας που εκτέλεσε εν ψυχρώ επιχειρηματία

Αλβανία: Πορτογάλος υπήκοος ο άνδρας που εκτέλεσε εν ψυχρώ επιχειρηματία
Φωτογραφία Αρχείου

Αλβανία: Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον Πορτογάλο και τέσσερις Βρετανούς που διαφεύγουν της σύλληψης 

Εξιχνιάστηκε η εν ψυχρώ δολοφονία επιχειρηματία και υποψήφιου με το PSD (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας) στην πόλη Σενγκίν που έχει σοκάρει την Αλβανία.

Ο άνδρας εκτελέστηκε την ώρα που βρισκόταν σε καφετέρια, ιδιοκτησίας του, από έναν άνδρα ο οποίος ήταν ντυμένος ντελιβεράς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα himara.gr, ο επικεφαλής της κρατικής αστυνομίας, Muhamet Rrumbullaku, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση δίνοντας στη δημοσιότητα λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, ο δράστης της μαφιόζικης εκτέλεσης είναι Πορτογάλος πολίτης, ενώ σε ό,τι αφορά το κίνητρο, φαίνεται πως πρόκειται για βεντέτα.

Όπως είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας, η υπόθεση αφορά δομημένη εγκληματική οργάνωση με αλλοδαπούς υπηκόους, που εισήλθαν στην Αλβανία προκειμένου να διαπράξουν φόνο.

Οι αστυνομικοί σε έρευνα στον τόπο του εγκλήματος εντόπισαν και κατέσχεσαν:

• Φυσίγγιο πυροβόλου όπλου διαμ. χλστ.

• Βλήμα μοντέλου 54, διαμ. 7,62 διαμ. χλστ.

• Μία επιστολή

• Κινητό τηλέφωνο «iPhone»

Από τις διαδικαστικές ενέργειες που έχουν γίνει έχουν προκύψει αδιαμφισβήτητα στοιχεία για τους δράστες της δολοφονίας.

Σχετικά με τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν έχει τεκμηριωθεί η χρήση τους από τους υπόπτους κατά το χρονικό διάστημα που αφορούσε στην δολοφονία, ενώ οι αστυνομικές αρχές της Αλβανίας αναζητούν έναν Πορτογάλο και τέσσερις Βρετανούς, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης.