ΚΟΣΜΟΣ

Η τουρκική κυβέρνηση «απορρίπτει τις φήμες» για την υγεία του Ερντογάν

Η τουρκική κυβέρνηση «απορρίπτει τις φήμες» για την υγεία του Ερντογάν

Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας, απορρίπτονται τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες για την υγεία του Ερντογάν

Η τουρκική κυβέρνηση εμφανίζεται «καθησυχαστική» σχετικά με την υγεία του Ερντογάν και όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες, καθώς ο πρόεδρος της Τουρκίας ένιωσε αδιαθεσία τσε ζωντανή μετάδοση, και ακύρωσε το προεκλογικό του πρόγραμμα για χθες.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα όσα αβάσιμα ακούγονται για τον πρόεδρο Ερντογάν. Ο πρόεδρος θα παραστεί διαδικτυακά στα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού. Καμία παραπληροφόρηση δεν μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι ο τουρκικός λαός στέκεται μαζί με τον πρόεδρο Ερντογάν και το AKP, που θα κερδίσουν τις εκλογές».

Με ελαφρύ κρυολόγημα ο Τούρκος πρόεδρος

Η έντονη φημολογία χθες υποχρέωσε σε ανακοίνωση τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι στην οποία ανέφερε: «Η κατάσταση της υγείας του προέδρου μας είναι πολύ καλή, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, είχε ένα ελαφρύ κρυολόγημα».


Ανάρτηση έκανε κι ο εκπρόσωπος του κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ αντιδρώντας στα όσα αναφέρονται περί επιδείνωσης της υγείας του Τούρκου προέδρου, σημειώνοντας «Υπάρχουν ανήθικες ψευδείς ειδήσεις σχετικά με την υγεία του προέδρου μας σε ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Πρόεδρος είναι υπεύθυνος στο καθήκον του. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσει τα προγράμματά του με τον ίδιο τρόπο».

Η Προεδρική Διεύθυνση Επικοινωνιών απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι ο πρόεδρος υπέστη καρδιακή προσβολή.

Μια δήλωση που δημοσιεύτηκε από το τμήμα της διεύθυνσης για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης σημείωσε ότι οι ισχυρισμοί ορισμένων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο πρόεδρος υπέστη καρδιακή προσβολή και νοσηλεύτηκε δεν είναι αληθείς.