ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές - Τουρκία: Προκαλεί το AKP με προεκλογικό βίντεο με την Αγία Σοφία

Εκλογές - Τουρκία: Προκαλεί το AKP με προεκλογικό βίντεο με την Αγία Σοφία

Τουρκία: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας από χριστιανικό μνημείο σε τζαμί προβάλλεται ως ένα από τα πιο σπουδαία επιτεύγματα της διακυβέρνησης Ερντογάν

Την Αγία Σοφία χρησιμοποιεί σε προεκλογικό σποτ το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP στην Τουρκία, προβάλλοντας την μετατροπή του ναού από χριστιανικό μνημείο σε τζαμί ως ένα από τα πιο σπουδαία επιτεύγματα της θητείας του Ερντογάν.

«Οι ήχοι του καλέσματος για προσευχή, του σαλαβάτ και του χατμί σαρίφ από τους θόλους του τεμένους της Αγίας Σοφίας, του συμβόλου της αναγέννησης του ήλιου του πολιτισμού μας, δεν θα λείψουν μέχρι την ημέρα της κρίσης...», αναφέρεται στο σποτ.

Στο βίντεο απεικονίζεται η «μεγάλη προσμονή που έζησαν 3 ολόκληρες γενιές στην Τουρκία», μέχρι να ξαναγίνει η Αγία Σοφία τζαμί, ενώ στο τέλος του σποτ εμφανίζεται φωτογραφία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας «Ο σωστός άνθρωπος, τη σωστή ώρα».

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το προεκλογικό σποτ του AKP ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης είχε αναρωτηθεί, ως άλλος «προφήτης» πότε θα χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση Ερντογάν την Αγιά Σοφία ως προεκλογικό εργαλείο.

Ο Κιλιτσντάρογλου σε ανάρτηση που είχε κάνει στο twitter έγραφε: «Για να δούμε πότε θα ξεκινήσει η προπαγάνδα για το τζαμί της Αγίας Σοφίας... Τα πάντα γι' αυτούς είναι διαφήμιση. Δεν έχουν κανένα ιερό και όσιο, όλα είναι προπαγάνδα. Σε τι έχουν μετατρέψει τις κοινές μας αξίες; Το καθαρό μέτωπο ανήκει σε αυτούς που δεν κλέβουν, δεν διώχνουν, δεν χαραμίζουν και δεν αφήνουν το λαό τους να λιμοκτονεί. Τελεία και παύλα!»

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Τον επόμενο χρόνο η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου

Κατεχόμενα: Αρχίζει η ψηφοφορία για τις εκλογές στην Τουρκία

Οι 1,5 εκατομμύριο Τούρκοι που ζουν στη Γερμανία αρχίζουν σήμερα να ψηφίζουν