ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ομπάμα, Σπρίνγκστιν και Σπίλμπεργκ απόλαυσαν θαλασσινά σε εστιατόριο της Βαρκελώνης

Δείπνο σε εστιατόριο της Βαρκελώνης απόλαυσαν Ομπάμα, Σπρίνγκστιν και Σπίλμπεργκ
Δείπνο σε εστιατόριο της Βαρκελώνης απόλαυσαν Ομπάμα, Σπρίνγκστιν και Σπίλμπεργκ
Ιnstagram

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δείπνησαν μαζί σε εστιατόριο της Βαρκελώνης, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους εργαζόμενους

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ παρακολούθησαν τη συναυλία του Μπρους Σπρίνγκστιν στη Βαρκελώνη και έκαναν κράτηση για δείπνο την τελευταία στιγμή στο εστιατόριο Amar του Palace Hotel

Το προσωπικό του εστιατορίου έμεινε έκπληκτο όταν μια μυστηριώδης κράτηση της τελευταίας στιγμής αποδείχθηκε ότι ήταν για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μαζί με τον διάσημο σκηνοθέτη και τον τραγουδιστή Μπρους Σπρίνγκστιν.

Αφού δείπνησαν το βράδυ της Πέμπτης (27/4) στο εστιατόριο Amar του Palace Hotel, η τριάδα πόζαρε για μια φωτογραφία με τους υπαλλήλους. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο Instagram από το μέλος του προσωπικού Pol Perello ο οποίος έγραψε: «Tι χαρές σου φέρνει αυτή η δουλειά!»

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα, μαζί με τον Σπίλμπεργκ και τη σύζυγό του Κέιτ Κάπσοου, βρέθηκαν στην πόλη για τη συναυλία του Σπρίνγκστιν το βράδυ της Παρασκευής στο Estadi Olímpic Lluís Companys της Βαρκελώνης.

Το δείπνο με θαλασσινά πραγματοποιήθηκε μετά τη νυχτερινή πτήση των Ομπάμα στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με το ισπανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena SER. Ο σεφ του Amar, Rafa Zafra είπε ότι η κράτησή τους έγινε λίγες ώρες νωρίτερα μετά από σύσταση του διάσημου Ισπανοαμερικανού σεφ José Andrés.

«Ο José Andrés μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ήταν ένα πολύ σημαντικό τραπέζι, αλλά ότι πρέπει να μην πούμε τίποτα», είπε ο Zafra στο Cadena SER. «Και φυσικά, άρχισα να ερευνώ και είδα ότι ο Ομπάμα ερχόταν, ότι ο Μπρους είχε συναυλία...»

Η ομάδα ήρθε «κουρασμένη», αλλά πρόθυμη να «δοκιμάσει τα πάντα», σύμφωνα με το Zafra. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, «έτρωγαν πολύ» μεταξύ άλλων, στρείδια, οστρακοειδή και χαβιάρι - και «ήπιαν λίγο». «Αυτός που συμπεριφέρθηκε καλύτερα ήταν αυτός που έπρεπε να δουλέψει σήμερα», είπε ο Zafra, αναφερόμενος στη συναυλία του Σπρίνγκστιν το βράδυ της Παρασκευής.

Στην ομαδική φωτογραφία, ο Zafra είπε: «Οι άνθρωποι ασφαλείας μας είπαν να μην τους ζητήσουμε φωτογραφίες, αλλά λίγο πριν φύγει, ο Ομπάμα μπήκε στην κουζίνα και μας είπε ότι αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα γεύματά τους και αν μπορούσαν να βγάλουν φωτογραφία με όλη την ομάδα».

Την Παρασκευή, ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα, συνοδευόμενοι από τον Σπίλμπεργκ και την Κάπσοου, επισκέφτηκαν πολιτιστικές τοποθεσίες-ορόσημα της Βαρκελώνης, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της Sagrada Familia και του Μουσείου Moco.

Σύμφωνα με φωτογραφίες και βίντεο που κοινοποιήθηκαν από ισπανικά μέσα ενημέρωσης, οι Ομπάμα - περικυκλωμένοι από άνδρες ασφαλείας - έκαναν βόλτες στο κέντρο της Βαρκελώνης χέρι-χέρι, χαιρετώντας περιστασιακά τους θεατές.

Ο Σπίλμπεργκ, μακροχρόνιος φίλος του Ομπάμα, έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και διακοπές με τον πρώην πρόεδρο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα απένειμε στον αναγνωρισμένο σκηνοθέτη το προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας το 2015. «Οι ιστορίες του έχουν διαμορφώσει την ιστορία της Αμερικής και οι αξίες του έχουν διαμορφώσει τον κόσμο μας», είπε ο τότε πρόεδρος.

Ο Ομπάμα ήταν φίλος με τον Σπρίνγκστιν από τότε που το «Αφεντικό» τον υποστήριξε στην προεκλογική εκστρατεία κατά τις προεδρικές εκλογές του 2008. Το ζευγάρι συμμετείχε επίσης στη σειρά podcast του 2021 με τίτλο «Renegades: Born in the USA», στην οποία συζήτησαν για τη φιλία τους, τις οικογένειές τους, τη μουσική και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αμερική.