ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Ανθρωποκυνηγητό για τον μακελάρη του Τέξας - «Είναι οπλισμένος και επικίνδυνος»

Aνθρωποκυνηγητό για τον μακελάρη του Τέξας
Aνθρωποκυνηγητό για τον μακελάρη του Τέξας
Α.Ρ

HΠΑ: Το FBI συμμετέχει στο ανθρωποκυνηγητό για τον ένοπλο που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, στο Κλίβελαντ του Τέξας. 

Ο ύποπτος ονομάζεται Φρανσίσκο Οροπέζα είναι 38 ετών και σύμφωνα με πράκτορα του FBI είναι «οπλισμένος και επικίνδυνος». Το FBI είπε ότι αναζητάει έναν άνδρα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε πέντε γείτονές του στο Τέξας μετά από καυγά για την πρακτική του πυροβολισμού σε κοντινούς στόχους.

Φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον των γειτόνων του αφού του ζήτησαν να σταματήσει να πυροβολεί επειδή προσπαθούσαν να κοιμίσουν ένα μωρό. Τα θύματα ήταν όλα από την Ονδούρα, μεταξύ των οποίων και ένα οκτάχρονο παιδί.

Έχουν ταυτοποιηθεί ως Sonia Argentina Guzman, 25 ετών, Diana Velazquez Alvarado, 21 ετών, Julisa Molina Rivera, 31 ετών, Jose Jonathan Casarez, 18 και ο Daniel Enrique Laso, μόλις 8 ετών. «Είναι εκεί έξω και αποτελεί απειλή για την κοινότητα», είπε στους δημοσιογράφους ο ειδικός πράκτορας του FBI Houston James Smith.

Ο τοπικός σερίφης Γκρεγκ Κάπερς είπε: «Τον παρακολουθούμε με σκύλους, έφιππους άνδρες και drones στον αέρα». «Θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε τώρα», πρόσθεσε. Ο πυροβολισμός σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη μικρή πόλη Κλίβελαντ, στην κομητεία San Jacinto, βόρεια του Χιούστον. Το τοπικό γραφείο του σερίφη είπε ότι αρχικά έλαβε κλήση για «παρενόχληση».

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα θύματα ζήτησαν από τον Οροπέζα, ο οποίος πιστεύεται ότι έπινε, να σταματήσει να πυροβολεί καθώς ένα μωρό προσπαθούσε να κοιμηθεί. Η αστυνομία λέει ότι ο ύποπτος απάντησε: «Θα πυροβολάω στην αυλή μου, θα κάνω ό,τι θέλω στη δική μου κατοικία».

Αφού και οι δύο πλευρές επέστρεψαν στα σπίτια τους, ο ένοπλος «άνοιξε τον γεμιστήρα του και περπάτησε από το δρόμο του... στο σπίτι των γειτόνων και άρχισε να πυροβολεί», είπε νωρίτερα ο σερίφης Κάπερς. Συνολικά 10 άτομα βρίσκονταν στο κατάλυμα εκείνη τη στιγμή. Οι ενήλικες διαπιστώθηκαν νεκροί στο σημείο και ο οκτάχρονος πέθανε στο νοσοκομείο.

Ο ένοπλος πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15. Όσοι σκοτώθηκαν πυροβολήθηκαν «σχεδόν με τρόπο εκτέλεσης», πάνω από το λαιμό από κοντινή απόσταση, είπε ο σερίφης. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ονδούρας, Ενρίκε Ρέινα, έγραψε στο Twitter: «Απαιτούμε να εφαρμοστεί ο νόμος εναντίον εκείνων που ευθύνονται για αυτό το έγκλημα».

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες μέρες αφότου εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια ενός πάρτι εφήβων στο δυτικό Τέξας. Πριν από δύο εβδομάδες τέσσερις νεαροί δέχθηκαν πυρά κατά τη διάρκεια ενός πάρτι γενεθλίων στην Αλαμπάμα.

Τα περιστατικά με πυροβόλα όπλα είναι η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά και εφήβους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Πηγή: BBC