ΚΟΣΜΟΣ

Μet Gala 2023: Η Ντούα Λίπα με αμύθητης αξίας κοσμήματα στο κόκκινο χαλί

Μet Gala 2023: Η Ντούα Λίπα με αμύθητης αξίας κοσμήματα στο κόκκινο χαλί
Associated Press

Το διαμαντένιο κολιέ που φόρεσε η Ντούα Λίπα στο Met Gala μετρά πάνω από 100 καράτια.

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην διάσημη τραγουδίστρια Ντούα Λίπα (Dua Lipa) καθώς περπατούσε στο κόκκινο χαλί του Met Gala στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Ως μία από τις συμπαρουσιάστριες της εκδήλωσης επέλεξε μία λευκή tweed ballgown δημιουργία του οίκου Chanel από την φθινοπωρινή συλλογή υψηλής ραπτικής του 1992. Mάλιστα το διάσημο supermodel Κλόντια Σίφερ(Claudia Schiffer) είχε εμφανιστεί στο σόου του Γερμανού μόδιστρου φορώντας το εν λόγω φόρεμα.

Επίσης έγινε η πρώτη διάσημη που φόρεσε το εντυπωσιακό κολιέ Lucida Star αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων με το νέο διαμάντι της Tiffany & Co.

Σύμφωνα με την Vogue είναι σε λευκό χρώμα, μετρά πάνω από 100 καράτια, προέρχεται από την Μποτσουάνα και έχει την ίδια κοπή με το εμβληματικό κίτρινο διαμάντι των 128,54 καρατίων του οίκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό κίτρινο διαμάντι βρέθηκε το 1977 στα αδαμαντωρυχεία Κίμπερλι της Νότιας Αφρικής και έκτοτε έχει γίνει ένα από τα πιο διάσημα κομμάτια του οίκου με την αξία του το 2019, να εκτιμάται στα $30 εκατ.

Μαζί με το περιδέραιο έχει φορεθεί μόνο από τέσσερις διάσημες γυναίκες με την Μαίρη Γουάιτχαους (Mary Whitehouse) να είναι η πρώτη που το φόρεσε το 1957 σε έναν χορό της εταιρείας κοσμημάτων. Η Ντούα Λίπα είναι η πέμπτη που το φορά ανανεωμένο ωστόσο αυτή τη φορά.