ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Μπάκιγχαμ - Αποκλείστηκε το παλάτι μετά από επίθεση άνδρα που πέταξε φυσίγγια

Συναγερμός στο Μπάκιγχαμ - Αποκλείστηκε το παλάτι μετά από επίθεση άνδρα που πέταξε φυσίγγια
(Photo by Scott Barbour/Getty Images)

Σε επιφυλακή οι αρχές μετά από επίθεση άνδρα ενόψει της στέψης του βασιλιά Καρόλου - Το σημείο αποκλείστηκε άμεσα με την αστυνομία να πραγματοποιεί μια ελεγχόμενη έκρηξη - Σύμφωνα με το BBC ο Κάρολος και η Καμίλα δεν βρίσκονταν στο παλάτι 

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ - σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail - έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές αρχές αφού ένας άνδρας πέταξε ύποπτα φυσίγγια κυνηγετικών όπλων στο έδαφος έξω από τη βασιλική κατοικία.

Φωτογραφία από το σημείο.Daily Mail

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έκανε γνωστό ότι οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα γύρω στις 7 το βράδυ απόψε (τοπική ώρα), αφού πλησίασε τις πύλες του Παλατιού και πέταξε «αριθμό αντικειμένων» στον χώρο των ανακτόρων.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι τα αντικείμενα βρέθηκαν, πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη (σύμφωνα με το BBC) και ότι ο άνδρας βρίσκεται τώρα υπό κράτηση αφού διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του και μια «ύποπτη τσάντα».

Σύμφωνα με το BBC ο Κάρολος και η Καμίλα δεν βρίσκονταν στο παλάτι την ώρα του περιστατικού.

«Οι αξιωματικοί συνέλαβαν έναν άνδρα γύρω στις 7 το απόγευμα της Τρίτης, 2 Μαΐου, αφού πλησίασε τις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ και πέταξε φυσίγγια κυνηγετικών όπλων - στους χώρους του Παλατιού.

Φωτογραφία από το σημείο.Daily Mail

Αυτά έχουν ανακτηθεί και θα μεταφερθούν για εξειδικευμένη εξέταση. Δεν υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς ή τραυματισμούς.

Ο άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για κατοχή όπλου και θα τεθεί υπό κράτηση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ένας 23χρονος που είχε πετάξει αβγά στον βασιλιά Κάρολο κρίθηκε ένοχος για απειλητική συμπεριφορά, όπως μετέδωσε σήμερα το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας PA Media.

Η επίθεση έγινε με περίπου έξι αβγά, όταν ο βασιλιάς Κάρολος επισκεπτόταν το Γιορκ στη βόρεια Αγγλία.

Ο νεαρός φώναζε τότε ότι η Βρετανία «χτίστηκε πάνω στο αίμα των δούλων» λίγο πριν εκσφενδονίσει τα αυγά προς το βασιλικό ζεύγος, χωρίς πάντως να τους πετύχει.