ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν: 16 χρόνια από την εξαφάνισή της - Η ανακοίνωση των γονιών της και το συγκινητικό ποίημα

Μαντλίν: 16 χρόνια από την εξαφάνισή της - Η ανακοίνωση των γονιών της και το συγκινητικό ποίημα

Οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν με αφορμή τα 16 χρόνια από την εξαφάνιση της κόρης τους εξέδωσαν μια ανακοίνωση και δημοσίευσαν ένα ποίημα

Οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν τίμησαν τη 16η επέτειο από την εξαφάνιση της κόρης τους ευχαριστώντας όσους συμμετέχουν στις έρευνες λέγοντας ότι «εξακολουθεί να της λείπει πολύ».

Σε μια σύντομη δήλωση στον επίσημο ιστότοπο Find Madeleine Campaign, η Κέιτ και ο Τζέρι ΜακΚάν δήλωσαν: «Σήμερα συμπληρώνονται 16 χρόνια από την απαγωγή της Μαντλίν. Ακόμα λείπει… Είναι δύσκολο να βρούμε λέξεις για να μεταφέρουμε αυτό που νιώθουμε. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται και περιμένουμε μια σημαντική ανακάλυψη. Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας – βοηθάει πραγματικά».

Σύμφωνα με τον Independent, το ζευγάρι, από το Rothley του Leicestershire, δημοσίευσε επίσης ένα ποίημα με τίτλο «The Contradiction», γραμμένο από την Κλερ Πόλαρντ. Μέρος του ποιήματος λέει: «Η απουσία έρχεται σε αντίθεση με τον εαυτό της: το γεγονός ότι λείπει φέρνει στο νου αυτό που μας λείπει.
Δεν μπορώ να σε κρατήσω, αλλά το κάνω: σε παρακαλώ άσε με να σε κρατήσω στο κεφάλι μου και εκεί που είσαι τώρα, κράτα με και εμένα».

Η Μαντλίν ήταν τριών ετών όταν εξαφανίστηκε από ένα εξοχικό διαμέρισμα στην Praia da Luz στην Πορτογαλία στις 3 Μαΐου 2007. Η δήλωση των γονιών της έρχεται δύο εβδομάδες αφότου ένα γερμανικό δικαστήριο δήλωσε ότι αποφάσισε να μην εκδικάσει την υπόθεση σεξουαλικών αδικημάτων εναντίον ενός άνδρα που είναι ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Οι εισαγγελείς στη βόρεια πόλη Μπράουνσβαϊγκ τον Οκτώβριο απήγγειλαν κατηγορίες στον Κρίστιαν Μπρίκνερ για διάφορες ξεχωριστές υποθέσεις που αφορούσαν σεξουαλικά αδικήματα που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Πορτογαλία μεταξύ 2000 και 2017.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην εκδικάσει την υπόθεση επειδή η περιοχή όπου βρίσκεται δεν είναι το τελευταίο μέρος όπου έζησε ο Μπρίκνερ στη Γερμανία.

Ο Μπρίκνερ, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση της Μαντλίν, αναγνωρίστηκε ως ύποπτος για φόνο στην υπόθεση ΜακΚάν από Πορτογάλους αξιωματούχους τον Ιούνιο του 2020.

Σχετικές ειδήσεις