ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νέα επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους - Χτυπήθηκε διυλιστήριο

Ρωσία: Νέα επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους - Χτυπήθηκε διυλιστήριο

Νέα επίθεση από drone πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία.

Επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο διυλιστήριο πετρελαίου Ίλσκι στη νότια Ρωσία, η δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες, έχει προκαλέσει πυρκαγιά, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Χθες, η Μόσχα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου αποτυπώνεται η κατάρριψη δύο drones, δείχνοντας διαδοχικές εκρήξεις επάνω ακριβώς από την κατοικία και το γραφείο του προέδρου Πούτιν.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι στην επίθεση κατά της κατοικίας του Πούτιν στο σύμπλεγμα του Κρεμλίνου χρησιμοποιήθηκαν δύο drones τα οποία εξουδετερώθηκαν από τα ηλεκτρονικά αμυντικά συστήματα.

Η ουκρανική πλευρά από την άλλη να αρνείται το γεγονός κάνοντας λόγο για προβοκάτσια.

Ο Μεντβέντεφ μιλάει για εξόντωση Ζελένσκι

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είπε ότι η επίθεση κατά του Κρεμλίνου δεν αφήνει στη Μόσχα άλλη επιλογή από το να εξοντώσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι και την «κλίκα» του στο Κίεβο.

Ανάλογα και ο πρόεδρος του ρωσικού Κοινοβουλίου, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, υποστήριξε ότι η χώρα του έχει «τα όπλα για να σταματήσουν και να καταστρέψουν» το -όπως το χαρακτήρισε- «τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου».