ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Κάρολος έχει ξεχωρίσει» - Τι λέει η Ελληνίδα που δουλεύει ως κειμενογράφος του Μπάκιγχαμ

«Ο Κάρολος έχει ξεχωρίσει» - Τι λέει η Ελληνίδα που δουλεύει ως κειμενογράφος του Μπάκιγχαμ
Associated Press

Μιλώντας για την πολυαναμενόμενη τελετή στέψης του βασιλιά, τόνισε ότι ο Κάρολος μεγάλωσε εκπαιδευόμενος για τον ρόλο αυτό.

Η Ελληνίδα που δουλεύει ως κειμενογράφος για τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναφέρθηκε στον Βασιλιά Κάρολο και τον ρόλο του. Η κυρία Μανέττα είναι η υπεύθυνη σεναρίου για τα ντοκιμαντέρ του Βασιλιά Καρόλου.

Μιλώντας για την πολυαναμενόμενη τελετή στέψης του βασιλιά, τόνισε ότι ο Κάρολος μεγάλωσε εκπαιδευόμενος για τον ρόλο αυτό, όπως όλα τα παιδιά που είναι διάδοχοι.

«Ο Κάρολος έχει ξεχωρίσει γιατί είναι σταθερός στις απόψεις του, αλλά και για το έργο του από όταν ήταν πρίγκιπας, καθώς έχει ευεργετήσει τον βρετανικό λαό και έχει σπάσει πρωτόκολλα πολλές φορές. Έχει χαρακτηριστεί ως ριζοσπαστικός εκμοντερνιστής», όπως είπε η κειμενογράφος. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο Κάρολος έχει εξαιρετικούς προγραμματισμούς τους οποίους περίμενε τη διαδοχή του για να τους εφαρμόσει.

Σημείωσε, επίσης, ότι όλα τα βασιλικά μέλη αλλά και οι πρόεδροι των κρατών που έχουν επισκεφτεί τη Βρετανία για τη στέψη είχαν χθες (5/5) επίσημο γεύμα στο Μπάκιγχαμ.

Πλήθος κόσμου συρρέει έξω από το παλάτι για να παρακολουθήσει όλη τη διαδικασία, ενώ πολλοί έχουν κατασκηνώσει από το Μπάκιγχαμ μέχρι το Αβαείο. Οι εορτασμοί θα διαρκέσουν για τρεις ημέρες ακόμα καθώς ακολουθούν διάφορες εκδηλώσεις.

Η κυρία Μανέττα μίλησε, επίσης, για την προσωπική της εμπειρία με τον βασιλιά. «Είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω την Ελισάβετ και τον Κάρολο. Η Καμίλα είναι λιγότερο αγαπητή στον κόσμο από ό,τι ο Κάρολος, αλλά την έχει προστατεύσει πολύ. Υπάρχουν διαφορές με τη μητέρα του, ωστόσο έχουν αλλάξει πολλά από την εποχή της Ελισάβετ. Ο Κάρολος είναι ένα πρόσωπο που μοιραία έπεσε σε συγκρίσεις, τόσο με τη μητέρα του όσο και με τον γιο του Ουίλιαμ.»

Τέλος, αναφέρθηκε στην αγάπη του βασιλιά για την Ελλάδα, την οποία, όπως είπε, έχει δείξει πολλές φορές έμπρακτα. Μάλιστα, στην τελετή για πρώτη φορά θα ακουστεί ελληνοορθόδοξος ύμνος.