ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου εξυμνεί το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του προέδρου του

Ο πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου εξυμνεί το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του προέδρου του
AP Photo

Ο πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου, Φραντσέσκο Ρόκα, εξυμνεί το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του προέδρου του, Αντώνη Αυγερινού

Με αφορμή τους εορτασμούς της 8ης Μαΐου και την εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου, Φραντσέσκο Ρόκα, έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για το έργο του ΕΕΣ, όσο και για τη συνεισφορά του προέδρου του, Αντώνη Αυγερινού σε αυτό.

«Αγαπητέ πρόεδρο, φίλε μου dr. Αντώνιε Αυγερινέ, αγαπητοί εθελοντές και στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρεθώ προσωπικά σε αυτή τη σημαντική γιορτή στις 8 Μαΐου, αλλά έχω την τιμή να σας απευθύνω αυτό το βίντεο.

Ελπίζω να σας δω σύντομα στην υπέροχη χώρα σας, γιατί νιώθω πάντα σαν στο σπίτι μου την Ελλάδα, κάθε φορά που επισκέπτομαι την υπέροχη χώρα σας και μαζί όλους εσάς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φραντσέσκο Ρόκα στο μήνυμά του.

Δείτε το βίντεο:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις κρίσιμες ανθρωπιστικές σας δραστηριότητες και επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τον πρόεδρό σας, τον φίλο μου Αντώνιο για την εξαιρετική ηγεσία.

Σας ευχαριστώ όλους για την τεράστια ανθρωπιστική σας προσφορά εντός και εκτός των συνόρων της Ελλάδας.

Όλοι γίναμε μάρτυρες της κρίσιμης και έγκαιρης ανταπόκρισής σας μετά τις καταστροφικές συνέπειες του ατυχήματος στα Τέμπη, και τις πρωτοβουλίες υποστήριξης των κοινοτήτων που επλήγησαν από τους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της ανθρωπιστικής βοήθειας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου, πρόσθεσε πως: «Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, η οποία είναι η ημέρα γέννησης του ιδρυτή μας, Ερρίκου Ντυνάν.

Γιορτάζουμε την κληρονομία του και τους αμέτρητους εθελοντές που τον ακολούθησαν και γιορτάζουμε εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου που κάνουν καθημερινά την ιδέα του Ερρίκου Ντυνάν πραγματικότητα, βοηθώντας ανθρώπους και κοινότητες σε ευάλωτες καταστάσεις.

Για μένα η 8η Μαΐου ήταν πάντα ημέρα γιορτής και ημέρα μεγάλης έμπνευσης.

Πάντα είμαι έκπληκτος από τη δύναμη της οικογένειας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου και από τη δέσμευση των εθελοντών μας στην ανθρωπότητα».

Στη συνέχεια, ο Φραντσέσκο Ρόκα επεσήμανε ότι: «Ζούμε σε δύσκολες εποχής που αντιμετωπίζουμε πολλές διαφορετικές προκλήσεις, φυσικές καταστροφές, κλιματικές κρίσεις, έκτακτες ανάγκες υγείας, ένοπλες συγκρούσεις και πολλές από αυτές τις κρίσεις δυστυχώς υπερκαλύπτουν τους πιο ευάλωτους ανθρώπους, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από αυτές.

Είναι τρομερό να βλέπουμε την τεράστια κλίμακα των αναγκών σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά είναι επίσης καθησυχαστικό να βλέπουμε τη δέσμευση των εθελοντών και του προσωπικού του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου να ανταποκριθούν σε αυτές.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν σήμερα την 8η Μαΐου έχοντας κατά νου ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ζητάμε περισσότερη υποστήριξη και προστασία της αξιοπρέπειας των πιο ευάλωτων ατόμων για τον σεβασμό των αρχών της ανθρωπιστικής δράστης και για να θέσουμε τις ανάγκες των ανθρώπων στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων, αποτρέποντας τον πόνο εκατομμυρίων ανθρώπων».

«Μαζί, είμαστε η δύναμη της ανθρωπότητας.

Ευτυχισμένη Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου», κατέληξε ο πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου.