ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Λήστεψε το κοσμηματοπωλείο του για να λάβει ασφάλεια ύψους 2,8 εκατ.δολαρίων

Το κοσμηματοπωλείο
Το κοσμηματοπωλείο

Ένας γνωστός κοσμηματοπώλης στο Σίδνεϊ σκηνοθέτησε ληστεία στο κατάστημά του για ασφαλιστική απάτη ύψους σχεδόν 3 εκατομμυρίων δολαρίων

Ένας κοσμηματοπώλης στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας κατηγορείται πως σκηνοθέτησε ένοπλη ληστεία σε ένα από τα καταστήματα που διατηρεί στη χώρα ώστε να εξαπατήσει την ασφαλιστική του εταιρεία και να κερδίσει περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια δολάρια.

Το Germani Jewellery, του Michel Elias Germani, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες κοσμηματοπωλείων στη χώρα και είχε σχεδιάσει κοσμήματα για σημαντικές προσωπικότητες όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ αλλά και μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 65χρονος κατέθεσε στις αρχές πως ο ίδιος και οι υπάλληλοί του απειλήθηκαν από δύο αγνώστους, οι οποίοι μπήκαν σε κατάστημα που διατηρεί στο Σίδνεϊ προσποιούμενοι τους πελάτες.

Ένας από τους δράστες τραυμάτισε μία υπάλληλο με μαχαίρι, ενώ απαίτησαν πρόσβαση στο χρηματοκιβώτιο. Αφότου πήραν αρκετά και ακριβά κοσμήματα, έδεσαν τον Germani και το προσωπικό του και το έσκασαν από το σημείο. Το μέλος του προσωπικού, που τραυματίστηκε στην επίθεση δεν γνώριζε για την απάτη.

germani.jpg
O Michel Elias Germani

«Την απείλησαν με βία και ένα μαχαίρι [και] την έδεσαν με καλώδια στα πόδια και τα χέρια της… πίστευε ότι επρόκειτο για γνήσια ληστεία», είπαν αξιωματούχοι. Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις υπόπτων για τη ληστεία. Ωστόσο, όπως είπε αξιωματούχος, «κάτι δεν φαινόταν σωστό» με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η έρευνα και να συλληφθεί τελικά ο κοσμηματοπώλης.

Κρατείται για τον «σχεδιασμό και τον συντονισμό της ληστείας και επιχείρησε να εξαπατήσει μια ασφαλιστική εταιρεία» και κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για διακεκριμένη ληστεία, συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και συμβολή σε εγκληματική δραστηριότητα.

Δεν υπέβαλε αίτηση για εγγύηση και διατάχθηκε να εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο για επανεξέταση της εγγύησης την Πέμπτη (11/5). Ο Germani είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της μάρκας κοσμημάτων που έγινε γνωστή το 1988 όταν έγινε χορηγός της αυστραλιανής τηλεοπτικής εκπομπής Sale of the Century.