ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Προφυλακίστηκε ο Μπελέρης - Μεταγωγή στα Τίρανα

Αλβανία: Προφυλακίστηκε ο Μπελέρης - Μεταγωγή στα Τίρανα

Προφυλακίστηκε ο Μπελέρης  Αποφασίστηκε η μεταγωγή του στα Τίρανα - Ντουλές: Η ομηρία συνεχίζεται 

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ομογενή υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, από το δικαστήριο του Αυλώνα Αλβανίας και θα παραμείνει υπό κράτηση για άλλες δέκα ημέρες.

Μάλιστα, αποφασίστηκε η μεταγωγή του στα Τίρανα.

Οι δικηγόροι του Φρέντι Μπελέρη κατήγγειλαν πως πρόκειται για μια πολιτική απόφαση, η οποία δυστυχώς θυμίζει το παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς.

Ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος συνελήφθη από τις αλβανικές αρχέςτο βράδυ της Πέμπτης δύο μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, με την κατηγορία απόπειρας εξαγοράς ψήφων.

Επίσης, έγινε γνωστή ακόμα μία σύλληψη ομογενούς στην Αλβανία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος Λουκόβου, Βλαδίμηρος Κουμής, αλλά όχι με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Σκληρή επίθεση Ντουλέ στον Ράμα

«Το δικαστήριο δέχθηκε την εισήγηση του εισαγγελέα. Η απόφαση ήταν ειλημμένη όχι από το δικαστήριο, από τον πρωθυπουργό, τον Έντι Ράμα. Η ομηρία του Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση συνεχίζεται» δήλωσε αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου του Αυλώνα, ο προέδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες.

Μήνυμα Μπελέρη από τη φυλακή

«Τώρα είναι η ώρα!! Σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου!! Κανείς να μην λείψει από τις κάλπες στις 14 Μαϊου!! Όλοι είμαστε ΕΝΑ και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξη, την αγάπη σας και την συμπαράσταση σας!! Όλοι μαζί για την αλλαγή!! Για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας!!». Το μήνυμα αυτό έστειλε μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας, δύο μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Φρέντι Μπελέρης: Συγκίνησε η 17χρονη κόρη του στη Χειμάρρα – Τον στηρίζει πρώην υπουργός του Ράμα

Στα κάγκελα είναι η ελληνική ομογένεια στην Αλβανία, μετά τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη. Ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας κρατείται από την Παρασκευή (12/5) και σήμερα (13/5) οδηγείται στο Δικαστήριο Αυλώνας με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων». Κύκλοι της ομογένειας αναφέρουν ξεκάθαρα πως ο Έντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας, θέλει να αφήσει εκτός εκλογών των Φρέντι Μπελέρη έτσι ώστε να εκλεγεί δήμαρχος στη Χειμάρρα ο εκλεκτός του και να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.

Σε κάθε περίπτωση, στο Δικαστήριο θα κριθεί το αν θα παραταθεί η κράτησή του, αρχικά, και στη συνέχεια θα εκδικαστεί και η υπόθεση. Το ανώτατο όριο κράτησης στην Αλβανία ανέρχεται στις 96 ώρες το οποίο θα συμπληρωθεί αν ο δικαστής αποφασίσει παράταση για 48 ώρες. Την Παρασκευή (12/5), πάντως, έγινε μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Χειμάρρα η οποία ήταν και προγραμματισμένη για το τέλος της προεκλογικής περιόδου.

Ο Φρέντι Μπελέρης δεν ήταν εκεί, αφού κρατείται από τις Αρχές της Αλβανίας, όμως, υπήρξε μαζική συμμετοχή του κόσμου με την ελληνική ομογένεια να δίνει βροντερό «παρών» και να συσπειρώνεται απέναντι στην κυβέρνηση Ράμα. Μάλιστα, στην προεκλογική συγκέντρωση μίλησε η κόρη του Μπελέρη, Ερμιόνη, η οποία συγκλόνισε με τον λόγο της.

«Εμείς αποφασίζουμε για το καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουμε τα πάντα, έχει έρθει η στιγμή να φέρουμε το καλύτερο μέλλον. Όλοι έχουμε λόγο γιατί η Χειμάρρα είμαστε εμείς», είπε μεταξύ άλλων η 17χρονη κόρη του Φρέντι Μπελέρη.

Στήριξη στον Μπελέρη παρείχε και ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Φοινικαίων, Λεωνίδας Παππάς ενώ οι συνεργάτες και το επιτελείο του κρατούμενου ομογενούς πολιτικού, ζήτησε από τους Έλληνες της Αλβανίας να πάνε στις κάλπες χωρίς φόβο και να ψηφίσουν.

Παράλληλα, ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η τοποθέτηση ενός πρώην στενού συνεργάτη του Έντι Ράμα. Ο Ιλί Μανιάνι, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός Δικαιοσύνης στην Αλβανία, έκανε λόγο για παρακρατική σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη και ανέφερε πως «αν ψήφιζα στη Χειμάρρα, θα ψήφιζα Μπελέρη».

«Αυτή είναι μια ακόμη μοιραία απόδειξη που δείχνει ότι το κράτος και η κυβέρνηση βρίσκονται υπό την επιρροή του Έντι Ράμα. Καμία σχέση με την πολιτική ανεξαρτησία, το σύνταγμα και το νόμο! Ανήμουν κάτοικος Χιμάρας θα ψήφιζα τον Φρέντη Μπελέρη», έγραψε μεταξύ άλλων στα social media.

Σχετικές ειδήσεις