ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ακάρ τηλεφώνησε στον Παναγιωτόπουλο για να μιλήσουν για... μπάλα!

Ο Ακάρ τηλεφώνησε στον Παναγιωτόπουλο για να μιλήσουν για... μπάλα!
eurokinissi

«ο Χουλουσί Ακάρ γνωρίζει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Υπάρχει μια παλιά φιλία μεταξύ τους», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», σύμφωνα με την ανταποκρίτρια δημοσιογράφο του OPEN στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη δημοσίευσε έναν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο που είχαν το Σαββατοκύριακο οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας μέσω... ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα, λόγος γίνεται για τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα της Καϊσερισπόρ, στη διάρκεια του οποίου συνάντησε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, Δημήτριο Κολοβέτσιο.

Ο υπουργός Άμυνας γέλασε μόλις τον είδε, και του είπε: «Κοίτα Δημήτρη, ποιον παίρνω τώρα;» και άρχισε να πληκτρολογεί το τηλέφωνο του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ο διάλογος μεταξύ των υπουργών φαίνεται πως εξελίχθηκε ως εξής:

- Γεια σου Νίκο... (Λέει ο Ακάρ προς τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Χαιρετισμός και πράξη που δηλώνει οικειότητα).

- Γεια σου, πώς είσαι; (Απαντά ο Έλληνας υπουργός Άμυνας).

- Είμαι πολύ καλά, κοίτα, είμαι στην Καϊσερισπόρ. Η Καϊσέρισπόρ είναι μια πολύ καλή ομάδα στην Τουρκία. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Ελπίζω να προκριθεί στην Europa League. (απαντά ο Ακάρ).

- Ναι, ξέρω και την Τραπεζούντα-σπορ, δεν κέρδισε πρόσφατα το πρωτάθλημα; (απάντησε ο Έλληνας υπουργός).

- Ναι. Αλλά κοίταξε τώρα, εδώ είναι ο πρόεδρος της ομάδας, ο προπονητής, οι τεχνικοί διευθυντές. Όλοι στέλνουν τους χαιρετισμούς τους. Και κοίτα ποιος είναι εδώ μαζί μου, Νίκο, θέλω να στον δώσω να μιλήσεις... (αποκρίθηκε ο Τούρκος υπουργός).

Μάλιστα, σύμφωνα και πάλι με την ανταποκρίτρια δημοσιογράφο Μαρία Ζαχαράκη αρχηγός της ομάδας της Καϊσερισπόρ Δημήτρης Κολοβέτσιο ξαφνιάζεται, όταν ξαφνικά του δίνει το τηλέφωνο να μιλήσει με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Φέρεται πως του είπε «καλημέρα» στα ελληνικά, με τον Έλληνα υπουργό να εύχεται με τη σειρά του «καλή επιτυχία»

Τότε ο Ακάρ παίρνει και πάλι το τηλέφωνο:

- Ευχαριστώ Νίκο, να προσέχεις. (Λέει ο Ακάρ στον Νίκο Παναγιωτόπουλο)

- Ευχαριστώ και τις καλύτερες ευχές μου. (αποκρίνεται ο Έλληνας υπουργός)

Χαρακτηριστικό είναι, δε, το σχόλιο του Τουρκου υπουργού Άμυνας, αφού κλείσει το τηλέφωνο: «Οι ποδοσφαιριστές είναι εκπρόσωποι της ειρήνης στις χώρες. Χάρη σε αυτούς, οι σχέσεις είναι πιο ομαλές...».

Μάλιστα, η «Χουριέτ» σχολιάζει πως «ο Χουλουσί Ακάρ γνωρίζει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Υπάρχει μια παλιά φιλία μεταξύ τους».

Σχετικές ειδήσεις