ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία- Παραλήρημα Ερντογάν: «Η Δύση δεν με θέλει διότι είμαι εθνικός- Απελευθέρωσα την Αγιά Σοφιά»

Τουρκία- Παραλήρημα Ερντογάν: «Η Δύση δεν με θέλει διότι είμαι εθνικός- Απελευθέρωσα την Αγιά Σοφιά»

Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίζεται ότι δέχεται «πυρά» από τη Δύση διότι είναι «εθνικός και εγχώριος».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «απασφάλισε» κατά της Δύσης και υποστήριξε ότι για τη Δύση είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο καθώς είναι «εγχώριος και εθνικός».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Δύση δεν τον... θέλει επειδή έδιωξε τον ΔΝΤ και απελευθέρωσε την Αγιά Σοφιά.

«Όσο ο λαός στέκεται δίπλα μας εμείς θα αντιμετωπίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τους ιμπεριαλιστές και τους τοκογλύφους. Για μένα δεν είναι παράξενο που οι δυτικοί λένε 'να φύγει ο Ερντογάν'. Διότι ο Ερντογάν είναι εγχώριος και εθνικός. Δεν μας χωνεύουν επειδή ξεριζώσαμε την τρομοκρατία. Βλέπετε πως όλα τα περιοδικά της Δύσης είχαν πρωτοσέλιδα με τίτλους 'να φύγει ο Ερντογάν'. Δεν μας θέλουν επειδή πληρώσαμε το χρέος μας και βγάλαμε το ΔΝΤ έξω από την Τουρκία. Σε επίπεδο πολιτισμού κάναμε κάποια βήματα. Απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Αυτοί μας μισούν επειδή απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Με τα βήματα τα οποία κάναμε στην αμυντική βιομηχανία θεωρείτε πως θα μας λένε καλωσορίσατε;», ανέφερε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος.