ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Tayfun

Tayfun
ΑΡΧΕΙΟΥ

H πρώτη δοκιμή έγινε στις 18 Οκτωβρίου 2022, από την ίδια τοποθεσία

Δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Τουρκία.

Η εκτόξευση, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, έγινε από το αεροδρόμιο της Ρίζας (Ρίζε) – Άρτβιν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία.

Είναι η δεύτερη φορά που η Τουρκία πραγματοποιεί δοκιμαστική εκτόξευση του συγκεκριμένου τύπου πυραύλου που κατασκευάζεται από την τουρκική Roketsan. H πρώτη δοκιμή έγινε στις 18 Οκτωβρίου 2022, από την ίδια τοποθεσία.

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δρόμο για την επανάληψη των προεδρικών εκλογών στις 28 Μαΐου, «απασφάλισε» κατά της Δύσης και υποστήριξε ότι είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο, καθώς είναι «εγχώριος και εθνικός».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Δύση δεν τον... θέλει επειδή έδιωξε τον ΔΝΤ και απελευθέρωσε την Αγιά Σοφιά.

«Όσο ο λαός στέκεται δίπλα μας εμείς θα αντιμετωπίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τους ιμπεριαλιστές και τους τοκογλύφους. Για μένα δεν είναι παράξενο που οι δυτικοί λένε 'να φύγει ο Ερντογάν'. Διότι ο Ερντογάν είναι εγχώριος και εθνικός. Δεν μας χωνεύουν επειδή ξεριζώσαμε την τρομοκρατία. Βλέπετε πως όλα τα περιοδικά της Δύσης είχαν πρωτοσέλιδα με τίτλους 'να φύγει ο Ερντογάν'. Δεν μας θέλουν επειδή πληρώσαμε το χρέος μας και βγάλαμε το ΔΝΤ έξω από την Τουρκία. Σε επίπεδο πολιτισμού κάναμε κάποια βήματα. Απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Αυτοί μας μισούν επειδή απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Με τα βήματα τα οποία κάναμε στην αμυντική βιομηχανία θεωρείτε πως θα μας λένε καλωσορίσατε;», ανέφερε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος.

«Όσο ο λαός στέκεται δίπλα μας εμείς θα αντιμετωπίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τους ιμπεριαλιστές και τους τοκογλύφους. Για μένα δεν είναι παράξενο που οι δυτικοί λένε ‘να φύγει ο Ερντογάν’. Διότι ο Ερντογάν είναι εγχώριος και εθνικός. Δεν μας χωνεύουν επειδή ξεριζώσαμε την τρομοκρατία. Βλέπετε πως όλα τα περιοδικά της Δύσης είχαν πρωτοσέλιδα με τίτλους ‘να φύγει ο Ερντογάν’. Δεν μας θέλουν επειδή πληρώσαμε το χρέος μας και βγάλαμε το ΔΝΤ έξω από την Τουρκία. Σε επίπεδο πολιτισμού κάναμε κάποια βήματα. Απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Αυτοί μας μισούν επειδή απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Με τα βήματα τα οποία κάναμε στην αμυντική βιομηχανία θεωρείτε πως θα μας λένε καλωσορίσατε;».