ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν Μακάν: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες - Μπορεί να έχουν εντοπίσει τη σορό της

Μαντλίν Μακάν: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες - Μπορεί να έχουν εντοπίσει τη σορό της
AP Photo

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη έρευνα για τη Μαντλίν. Η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε φωτογραφίες του κύριου υπόπτου Κρίστιαν Μπρίκνερ στον αυτοαποκαλούμενο «μικρό παράδεισο» του στην πορτογαλική περιοχή

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από το πρωί της Τρίτης η πρώτη μεγάλη έρευνα για τη Μαντλίν στην οποία συμμετέχουν οι πορτογαλικές αρχών με τη συνδρομή των γερμανικών, σε μια απομακρυσμένη δεξαμενή στο Algarve, κοντά στην περιοχή από όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν ΜακΚάν πριν από 16 χρόνια.

Δύτες της αστυνομίας μπήκαν στο νερό νωρίς το πρωί της Τρίτης και ένα μηχανοκίνητο σκάφος της πυροσβεστικής έχει επίσης σταλεί στο νερό με δύο αστυνομικούς - σηματοδοτώντας την έναρξη της διήμερης έρευνας στην περιοχή. Γύρω στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα), πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχαν ξεκινήσει οι έρευνες.

Ο Βρετανός αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Τζιμ Γκαμπλ δηλώνει «πιστεύω ξεκάθαρα ότι κάτι ξέρουν» λόγω της τεράστιας κινητοποίησης.

Το άτυπο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί με την παρουσία στελεχών της αστυνομίας των τριών χωρών δείχνει πως πράγματι πρόκειται για μεγάλη κινητοποίηση με πιθανές ενδείξεις με τον Γκαμπλ να λέει στη Mirror «Πιστεύω ότι θα τη βρούμε».

«Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Αρχές στις ανακοινώσεις τους υπονοεί ότι είναι σίγουροι πως η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή. Ωστόσο, δείχνουν αρκετά σίγουροι για τις έρευνες που κάνουν τώρα και για τον ενδεχόμενο εντοπισμό της σορού της», συμπληρώνει.

Η βρετανική DailyMail επικαλούμενη πληροφορίες του BBC, αναφέρει ότι οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει πολλές σακούλες από εκσκαφές που έγιναν στο σημείο, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί το περιεχόμενό τους.

Ο Γκαμπλ προσθέτει πως ο δολοφόνος της Μαντλίν είτε είναι ο Μπρούκνερ είτε κάποιος άλλος δε θα μπορούσε να ξεφορτωθεί την σορό της πλήρως, εξηγώντας, «Έστω και ένα μικρό κομμάτι οστού να βρούμε, η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που θα μπορούμε σίγουρα να κάνουμε εξέταση DNA».

Πάντως, να σημειώσουμε ότι εκτός από έρευνες που γίνονται μέσα στη λίμνη, η αστυνομία έχει ξεκινήσει να σκάβει στο σημείο που κατασκήνωνε ο Γερμανός ύποπτος, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και φωτογραφίες από το εν λόγω σημείο, όπου κατασκήνωνε για πολλά χρόνια, αποκαλώντας το «παράδεισό του» και πήγαινε συχνά.

Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται γύρω στα 30 με 50 χλμ από τοθέρετρο του Αλγκάρβε όπου χάθηκαν τα ίχνη της 4χρονης, τότε, Μαντλίν.