ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν Μακάν: Οι νέες έρευνες για την εξαφάνισή της

Μαντλίν Μακάν: Οι νέες έρευνες για την εξαφάνισή της
AP Photo

Όλα τα δίκτυα παγκοσμίως παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις από τις νέες έρευνες για το κορίτσι που εξαφανίστηκε το 2007 σε τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας, την Μάντλιν Μακάν.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, έχει βρεθεί κάτι αλλά κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς είναι, ενώ οι αρχές όπως δήλωσαν δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν την κάμερα και ένα όπλο του Κρίστιαν Μπρίκνερ που κρατείται για παιδοφιλία και ερευνάται για την έρευνα της μικρής Μαντλίν.

Τα ευρήματα

«Μετά από 3 μέρες ερευνών φαίνεται πως οι προσπάθειες έχουν ολοκληρωθεί. Οι τέντες που είχαν τοποθετηθεί πίσω μου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για τα μέλη των κοινών αστυνομικών δυνάμεων από την Γερμανία, την Πορτογαλία και τη Βρετανία, έχουμε δει τραπέζια και καρέκλες να αποσυναρμολογούνται», δήλωσε ο Νικ Πίσα, ανταποκριτής της Daily Mail.

Μεταξύ των ευρημάτων που συνελέχθησαν πιστεύεται ότι περιλαμβάνεται κομμάτι υφάσματος και πλαστικά αντικείμενα, τα οποία αυτήν την στιγμή δεν είναι σίγουρο ότι συνδέονται με την υπόθεση.

Οι επιστήμονες αναμένεται να έχουν τα πρώτα αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα, αλλά μπορεί να χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθεί μια πλήρης ανάλυση.

«Ο μικρός παράδεισος» του υπόπτου

Η Μαντλίν Μακάν εξαφανίστηκε λίγο πριν κλείσει τα 4 χρόνια της, στις 3 Μαΐου 2007, από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Πράια ντα Λουζ, όπου περνούσε τις διακοπές με την οικογένειά της.

γερμανικές αρχές έχουν ανακοινώσει από το 2020 ότι θεωρούν το κοριτσάκι νεκρό και ότι έπεσε θύμα ενός Γερμανού παιδεραστή, ο οποίος ζούσε εκείνη την περίοδο στην Πορτογαλία και έχει ήδη καταδικαστεί για βιασμό μιας Αμερικανίδας και που συχνά επισκεπτόταν το σημείο.

«Το σημείο για πικ νικ είναι εκεί όπου ο Κρίστιαν Μπρίκνερ πήγαινε με το φορτηγάκι του και περνούσε καιρό. Μια περιοχή που αποκαλούσε τον “μικρό του παράδεισο”», είπε ο ανταποκριτής της Daily Mail.

Το πορτογαλικό περιοδικό Expresso έγραψε ότι η μαρτυρία ενός πληροφοριοδότη, που θεωρήθηκε «πολύ αξιόπιστη» από τις γερμανικές αρχές, οδήγησε την αστυνομία να ερευνήσει ξανά την περιοχή.

Δείτε το βίντεο του Mega

Διαβάστε επίσης:

Μαντλίν ΜακΚάν: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση - «Βρέθηκαν στοιχεία στο φράγμα», λένε οι Αρχές

Μαντλίν ΜακΚάν: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο φράγμα - Έψαχναν για όπλο και βιντεοκάμερα

Μαντλίν: Πήραν παράταση οι έρευνες στο φράγμα - «Υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό εδώ», λένε οι Αρχές