ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν ΜακΚάν: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο φράγμα - Έψαχναν για όπλο και βιντεοκάμερα

Μαντλίν ΜακΚάν: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο φράγμα - Έψαχναν για όπλο και βιντεοκάμερα
AP

Οι αρχές ερευνούσαν το σημείο καθώς πληροφοριοδότης αποκάλυψε πως ένα όπλο και μία βιντεοκάμερα που ανήκαν στον κύριο ύποπτο είναι πιθανό να πετάχτηκαν σε δεξαμενή που βρίσκεται εκεί και σχετίζονται με την εξαφάνιση της Μαντλίν 

Ολοκληρώθηκαν μετά από τρεις ημέρες οι έρευνες στο φράγμα στην Πορτογαλία που σχετίζονταν με την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν πριν από 16 χρόνια.

Οι αρχές ερευνούσαν το σημείο καθώς πληροφοριοδότης αποκάλυψε πως ένα όπλο και μία βιντεοκάμερα που ανήκαν στον κύριο ύποπτο είναι πιθανό να πετάχτηκαν σε δεξαμενή που βρίσκεται εκεί.

Η αστυνομία έκανε πολλές προσπάθειες να βρει την κάμερα, καθώς εικάζει πως μπορεί να περιέχει εικόνες της Μαντλίν ή και άλλων σεξουαλικών επιθέσεων που φέρεται να έχει πραγματοποιήσει σε βάρος τουλάχιστον δυο ακόμη άγνωστων γυναικών ο ύποπτος, ωστόσο, όπως αναφέρει το SkyNews οι έρευνες ολοκληρώθηκαν, με πηγές του πρακτορείου Reuters να λένε πως «δεν υπάρχει τίποτα να αναφερθεί» ως τώρα.

Το μόνο στοιχείο το οποίο έχει γίνει γνωστό είναι πως οι ερευνητές έφυγαν από το σημείο με πολλές σακούλες.

Ο ύποπτος άνδρας, ονομάζεται Κρίστιαν Μπρούκνερ και επισκέφθηκε το φράγμα στο Αλγκάρβε λίγο μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν τον Μάιο του 2007, ενδεχομένως μαζί με άλλα άτομα, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην αστυνομία πρώην φίλος του.

Ο 45χρονος αναφερόταν στην συγκεκριμένη περιοχή ως το «μικρό διαμάντι παραδείσου», που είναι περίπου 30 μίλια μακριά από το θέρετρο από όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν.

Ο ύποπτος βρίσκεται στη φυλακή για υπόθεση βιασμού 72χρονης στην ίδια περιοχή όπου χάθηκε η Μαντλίν ωστόσο δεν έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα που να σχετίζονται με την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Σύμφωνα με την DailyMail, ο νεος πληροφοριοδότης υποστήριξε πως δύο από τους βασικούς μάρτυρες βρήκαν ένα όπλο και μία βιντεοκάμερα μέσα στο σπίτι του Μπρούκνερ, όπου εισέβαλαν ενώ εκείνος ήταν στη φυλακή, πιθανά τα πέταξαν στο φράγμα. Ο πληροφοριοδότης ανέφερε «λεπτομέρειες» που έλαβαν «πολύ σοβαρά» οι αρχές, ενώ «έχουν ενδείξεις ότι θα μπορούσαν να βρουν στοιχεία» στην περιοχή.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε αφότου έγινε γνωστό πως αναζητούνται κομμάτια ρούχων και κουρέλια που θα μπορούσαν να έχουν σχέση με την εξαφάνιση του κοριτσιού, ιδιαίτερα οι ροζ πιτζάμες που φορούσε τη νύχτα που εξαφανίστηκε.

Η γερμανική αστυνομία ήλπιζε στον εντοπισμό στοιχείων και για άλλα πιθανά θύματα του Μπρούκνερ.

Το φράγμα βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη Σίλβες, εκεί όπου ένας οδηγός φορτηγού ισχυρίστηκε πως είχε δει μία γυναίκα να παραδίδει σε έναν άνδρα ένα παιδί που έμοιαζε με την Μαντλίν δύο μέρες μετά την εξαφάνισή της.

Διαβάστε επίσης:

Μαντλίν: Πήραν παράταση οι έρευνες στο φράγμα - «Υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό εδώ», λένε οι Αρχές

Με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και αλυσοπρίονα ψάχνουν ίχνη της Μαντλίν στο δάσος κοντά στο φράγμα

Πορτογαλία: Μετά από 16 χρόνια έρευνες σε φράγμα για την εξαφάνιση της Μαντλίν - Δείτε φωτογραφίες