ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν ΜακΚαν: Οι δύο περιοχές που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των νέων ερευνών

Μαντλίν ΜακΚαν: Οι δύο περιοχές που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των νέων ερευνών
AP

Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν

Δύο περιοχές κοντά το φράγμα Αράντε στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας, όπου διεξήχθησαν εκτεταμένες έρευνες για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν έχουν μπει στο επίκεντρο νέου γύρου ερευνών από τις Αρχές, που αναζητούν στοιχεία που θα φωτίσουν την υπόθεση.

Στο φράγμα Αράντε, το οποίο ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Κρίστιαν Μπρούκνερ συνήθιζε να αποκαλεί «μικρό κομμάτι παραδείσου» οι αρχές εντόπισαν ένα κρίσιμο στοιχείο για την εξέλιξη της υπόθεσης, ωστόσο δεν έχουν αποκαλύψει περί τίνος πρόκειται.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail, οι βρετανικές αρχές μαζί με την γερμανική και την πορτογαλική αστυνομία ερευνούσαν στο σημείο το οποίο υπέδειξε πληροφοριοδότης, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, ως μέρος όπου πιθανά να έχουν πεταχτεί μία βιντεοκάμερα και ένα όπλο, τα οποία άνηκαν στον Μπρούκνερ.

Από την εξέλιξη των ερευνών διαφαίνεται πως είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και άλλες περιοχές γύρω από την Praia da Luz, όπου η Μαντλίν διέμενε με την οικογένειά της, τις οποίες η αστυνομία μπορεί να ερευνήσει, την ώρα που Γερμανοί ερευνητές «ξεσκονίζουν» τις 8.000 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας που βρήκαν στο σπίτι του για να εντοπίσουν τις περιοχές που τραβήχτηκαν.

Ο Γερμανός παιδόφιλος πάντως αρνείται κάθε σχέση με την απαγωγή και δολοφονία της Μαντλίν ΜακΚάν.

Γερμανοί αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν, ότι η αρχική έρευνα που έγινε από τους Πορτογάλους ήταν εσφαλμένη και συνεχίζουν να είναι δύσπιστοι σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας στην Πορτογαλία, γι'αυτό και θέλουν να συνεχίζουν να εξετάζουν περιοχές, ακόμα και εκείνες που έχουν ήδη εξετάσει οι Πορτογάλοι συνάδελφοί τους.