ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροσβέστης επέζησε απο 8η καρδιακή προσβολή εν ώρα εργασίας - Το «ευχαριστώ» στους συναδέλφους

ΗΠΑ: Πυροσβέστης επέζησε απο 8η καρδιακή προσβολή εν ώρα εργασίας - Το «ευχαριστώ» στους συναδέλφους

ΗΠΑ: Πυροσβέστης επιβίωσε από μία όγδοη καρδιακή προσβολή αφού κατέρρευσε εν ώρα εργασίας. Οι συνάδελφοί του κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή

Ο Ντέιβιντ Χαρτ, πυροσβέστης στη Βόρειας Καρολίνα υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ παρακολουθούσε μία φωτιά σε τρέιλερ κατασκηνωτών την περασμένη εβδομάδα. Η Aμάντα Μπαφ συνάδελφός του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Chesterfield ήταν η πρώτη που του έκανε καρδιοπνευμονική ανάνηψη και χρησιμοποίησε έναν απινιδωτή και μοιράστηκε με το δίκτυο WBTV την εμπειρία της.

«Αυτό είναι κάτι καθημερινό για εμάς. Αντιμετωπίζουμε καρδιακές ανακοπές όλη την ώρα, αλλά είναι πιο προσωπικό όταν είναι ένας από τους δικούς σας ανθρώπους», πρόσθεσε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο περιστατικό της Παρασκευής ο Χαρτ «πέθανε για σχεδόν πέντε λεπτά» μέχρι να μπορέσει η ομάδα να τον επαναφέρει στη ζωή.

Ο άνθρωπος που υπέστη το όγδοο καρδιακό επεισόδιο, μοιράστηκε με το WBTV ότι είναι ευγνώμων και επαίνεσε τη συνάδελφό του που του έσωσε τη ζωή. «Εξαιτίας αυτής, είμαι εδώ» είπε. Η Υπηρεσία μίλησε για τη δοκιμασία σε μια ανάρτηση στο Facebook τη Δευτέρα, μοιράζοντας μια ομαδική φωτογραφία με τον Χαρτ που τραβήχτηκε μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο και φωτογραφίες από την υποδοχή του στο σπίτι. Η πυροσβεστική υπηρεσία πραγματοποίησε παρέλαση για τον Χαρτ.

«Είναι σπίτι! Ο πυροσβέστης Ντέιβιντ Χαρτ επέστρεψε στο σπίτι και θα συνεχίσει να αναρρώνει από τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής. Συνεχίζουμε να είμαστε τόσο ευγνώμονες για την υποστήριξη της κοινότητάς μας. #Chesterfield76Family» έγραψαν στο κείμενο της ανάρτησης.

Σύμφωνα με το WBTV, ο Χαρτ «ήδη επέστρεψε στον σταθμό» την Τετάρτη μετά την απελευθέρωσή του από το νοσοκομείο και έγινε δεκτός με επαίνους από τον υπεύθυνο διάσωσης της πυροσβεστικής Chesterfield, T. Ρόμπινσον. «Είναι λίγες οι φορές που μπορώ να το κάνω αυτό όπου μπορώ να σφίξω το χέρι κάποιου που απινίδωσα», είπε ο Ρόμπινσον.