ΚΟΣΜΟΣ

Μεγιστάνας παίρνει 80 χάπια την ημέρα για να μείνει για πάντα νέος

Μεγιστάνας παίρνει 80 χάπια την ημέρα για να μείνει για πάντα νέος
Glomex

Ο 45χρονος Bryan Johnson έχει κάνει τον εαυτό του κυριολεκτικά πειραματόζωο.

Ο 45χρονος μεγιστάνας της τεχνολογίας Bryan Johnson έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μείνει για πάντα νέος. Παίρνει 80 χάπια βιταμινών και μετάλλων την ημέρα και πέφτει για ύπνο ακριβώς στις 8:30 μ.μ. κάθε βράδυ.

Μάλιστα, φέρεται να ξοδεύει 2 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του ενώ δηλώνει ότι δεν έχει σκοπό να πεθάνει.

Ο Johnson πούλησε την επιχείρηση του, Braintree Venmo, στην PayPal για 800 εκατομμύρια δολάρια πριν από μια δεκαετία. Έχει ονομάσει την προσπάθειά του για αντιγήρανση "Project Blueprint" και στόχος του είναι να γίνει βιολογικά 18 ετών.

Για το πρότζεκτ αυτό έχει προσλάβει μία ομάδα που αποτελείται από 30 γιατρούς, με επικεφαλής τον ειδικό σε θέματα αντιγήρανσης δρ Όλιβερ Ζόλμαν με έδρα το Κέιμπριτζ.

Παράλληλα, ακολουθεί μία πολύ σκληρή δίαιτα 1.977 θερμίδων που αποτελείται από 70 κιλά πολτοποιημένων λαχανικών το μήνα, καθώς και γάλα αμυγδάλου, καρύδια, λιναρόσπορο και μούρα.

Ο αυστηρός τρόπος ζωής του περιλαμβάνει επίσης γυμναστική για τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα, ενώ το βράδυ που πέφτει για ύπνο φοράει γυαλιά που εμποδίζουν το μπλε φως.

Δύο χρόνια μετά την έναρξη του Project Blueprint ο 45χρονος ισχυρίζεται ότι έχει την καρδιά ενός 37χρονου, το δέρμα ενός 28χρονου και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης και τη λίμπιντο ενός 18χρονου.