ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν την επίσκεψη Μπλίνκεν στο Πεκίνο το προσεχές Σαββατοκύριακο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν την επίσκεψη Μπλίνκεν στο Πεκίνο το προσεχές Σαββατοκύριακο
AP.

Το διήμερο 17 – 18 Ιουνίου, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφθεί την Κίνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν την –πολυαναμενόμενη– επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στην Κίνα αυτό το Σαββατοκύριακο (17 – 18 Ιουνίου) για την αναβίωση του διαλόγου με το Πεκίνο.

«Ο κ. Μπλίνκεν θα συναντηθεί εκεί, με υψηλόβαθμους κινέζους αξιωματούχους και θα συζητήσει για την σημασία της διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας για τη διαχείριση –κατά υπεύθυνο τρόπο– των σινοαμερικανικών σχέσεων», τονίσθηκε στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Άντονι Μπλίνκεν: Τι συζήτησε στο τηλέφωνο με τον Κινέζο ομόλογό του

Νωρίτερα (14/06), ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε ότι συζήτησε με τον Κινέζο ομόλογό του, Τσιν Γκανγκ, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, «τις προσπάθειες για να διατηρηθούν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας» μεταξύ των δύο χωρών.

«Συνομίλησα απόψε τηλεφωνικά με τον κρατικό σύμβουλο και Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Τσιν Γκανγκ. Συζητήσαμε τρέχουσες προσπάθειες για να διατηρηθούν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας, διμερή και παγκόσμια ζητήματα», έγραψε ο κ. Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός Υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης της ανοικτής γραμμής επικοινωνίας ώστε να γίνεται με υπεύθυνο τρόπο η διαχείριση των σχέσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Πεκίνο, με σκοπό να αποφεύγονται εσφαλμένοι υπολογισμοί και συγκρούσεις. Παράλληλα, έθιξε μία σειρά διμερών και παγκόσμιων ζητημάτων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Ο κ. Μπλίνκεν, επίσης, «δήλωσε ξεκάθαρα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να επωφελούνται από τις διπλωματικές δεσμεύσεις τους για να θέτουν ζητήματα που δημιουργούν ανησυχία, καθώς και για να αναδεικνύουν δυνητικούς τομείς συνεργασίας», προσέθεσε.

Σχετικές ειδήσεις