ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικός Τύπος: «Κύματα γκιουλενιστών κατευθύνονται προς την Ελλάδα»

Τουρκικός Τύπος: «Κύματα γκιουλενιστών κατευθύνονται προς την Ελλάδα»

Οι Τούρκοι «βλέπουν» μεγάλη φυγή αυτών που αποκαλούν ως γκιουλενιστές -δηλαδή αντιπάλους του Ερντογάν- προς τη χώρα μας, έπειτα από τη νέα νίκη του προέδρου στις πρόσφατες εκλογές.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ υπό τον τίτλο: «Πανικός στη FETO: Όλοι φεύγουν», αναφέρει ότι:

«Μέλη της FETO, απογοητευμένα από τη νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές, άρχισαν να τρέπονται σε φυγή. 56 μέλη της FETO και οι οικογένειές τους κατέφυγαν παράνομα στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο. Διαπιστώθηκε ότι μέλη της FETO που εμπλέκονται σε διακίνηση ανθρώπων μετέφεραν λαθραία μέλη της οργάνωσής τους στην Ελλάδα. Μέλη της οργάνωσης εκεί τους υποδέχθηκαν και τους βοήθησαν.

Σε βίντεο που τράβηξαν μαζί με τις οικογένειές τους, τα 56 μέλη της FETO που μεταφέρθηκαν παράνομα εμφανίζονται να διαμαρτύρονται για την Τουρκία στην Ελλάδα, μια χώρα που πρόσφατα προκάλεσε την αντίδραση όλου του κόσμου για την απάνθρωπη συμπεριφορά της κατά των αιτούντων άσυλο», σχολιάζει η Σαμπάχ.

«Αναγκαστήκαμε να φύγουμε από τη χώρα μας λόγω πολιτικών πιέσεων και άδικων δικών», είναι το μήνυμα που ανήρτησαν τα μέλη της FETO στα ΜΚΔ, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποκαλύπτοντας ένα προς ένα τα ονόματά τους. «Το αίτημα για άσυλο έγινε δεκτό από τους Έλληνες στρατιώτες στην Ορεστιάδα και ζήτησαν άσυλο», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

«Το τουρκικό ΥΠΕΞ θα συζητήσει το θέμα με την Ελλάδα»

Αντίστοιχο δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ με τίτλο «Οργανωμένη απόδραση μελών της FETO» αναφέρει ότι «το γεγονός ότι όλοι στην ομάδα έλεγαν τα ονόματά τους ένας-ένας ερμηνεύτηκε ως ένδειξη οργανωμένης απόδρασης.

Όπως έγινε γνωστό, δικηγόροι της FETO παρενέβησαν για να γίνει αποδεκτή η ομάδα. Ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος βοήθησε τα μέλη της FETO. Ενώ η αστυνομία και η χωροφυλακή ερευνούν ποιος βοήθησε την ομάδα, έγινε επίσης γνωστό ότι και το υπουργείο Εξωτερικών αξιολογεί το θέμα και θα συζητήσει την κατάσταση με την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον».