ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου απομάκρυνε όλους τους συμβούλους και τους επικεφαλής του CHP

Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου απομάκρυνε όλους τους συμβούλους και τους επικεφαλής του CHP
AP

Τουρκία: Όπως ανακοίνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα έχουν τερματιστεί τα καθήκοντα όλων από τις 14 Ιουνίου

Στην αποπομπή όλων των συμβούλων και των επικεφαλής συμβούλων που διόρισε πριν τις 4 Ιουνίου 2023 προχώρησε ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Όπως ανακοίνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα έχουν τερματιστεί τα καθήκοντα όλων από τις 14 Ιουνίου.

Δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των συμβούλων, ωστόσο εικάζεται ότι ξεπερνά τους 40, ενώ όλοι θα συνεχίσουν να υπηρετούν σε άλλες θέσεις και φυσικά θα αντικατασταθούν από άτομα τα οποία αναμένεται να διοριστούν στις θέσεις των συμβούλων.

Πάντως το αίτημα από τη βάση του κόμματος για ανανέωση γιγαντώνεται, ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη, αλλαγή χωρίς τον Κιλιτσντάρογλου είναι δύσκολη.

Ευρεία απήχηση στα στελέχη και τους υποστηρικτές του CHP έχει προκαλέσει και η δήλωση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Ουζγκιούρ Οζέλ περί «αλλαγής».

Ο Οζέλ θεωρείται υποψήφιος για την προεδρία, ενώ ακόμα ένα όνομα που «παίζει» πολύ είναι εκείνο του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η αλλαγή ωστόσο σε προεδρικό επίπεδο δεν αναμένεται μέχρι τις τοπικές εκλογές, ενώ αν δεν υπάρξει συναίνεση του Κιλιτσντάρογλου δεν μπορεί να γίνει καμία ανανεωτική κίνηση μέσα στο CHP.

Σύμφωνα με στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος «Ακόμη και αν υπάρξει συνέδριο πριν από τις τοπικές εκλογές, ο Κιλιτσντάρογλου θα κερδίσει. Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να συγκεντρώσουν υπογραφές. Δεν έχει σημασία ποιος είναι, δεν μπορούν να συλλέξουν υπογραφές», καθιστώντας έτσι σαφές, πως ο ηγέτης του κόμματος διατηρεί την ισχύ του.