ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν και φώναζαν «σκοτώστε τον»

Ελβετία: Έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν και φώναζαν «σκοτώστε τον»
AP.

Ένταση στις σχέσεις Τουρκίας – Ελβετίας, λόγω διαδήλωσης των υποστηρικτών του PKK, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της πορείας, κρέμασαν ένα ομοίωμα του Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια, το έκαψαν.

Ο Ελβετός Πρέσβης κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος χώρας, καθώς οι Τούρκοι σημειώνουν ότι σε όλο αυτό, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την ελβετική αστυνομία ώστε να σταματήσει τους διαδηλωτές, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, από την Κωνσταντινούπολη.

«Οπαδοί της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στην Ελβετία και συγκεκριμένα τη Ζυρίχη, στόχευσαν εναντίον της Τουρκίας και τον Πρόεδρο, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν. Έκαψαν την τουρκική σημαία όπως και ομοίωμα του Ερντογάν. Κρατούσαν πανό που έγραφε “σκοτώστε τον Ερντογάν”.

Δεν υπήρξε αντίδραση της ελβετικής αστυνομίας. Υπήρξε σκληρή απάντηση της Άγκυρας στη διαδήλωση των υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Άγκυρα κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις και τονίσθηκε πως είναι απαράδεκτη αυτή η διαδήλωση, που σημαίνει επίθεση. Ζητήθηκαν εξηγήσεις για τους λόγους μη επέμβασης της αστυνομίας, ενώ, επισημάνθηκε ότι δεν πρέπει να επιτρέπονται παρόμοιες διαδηλώσεις», ανέφερε το TGRT HABER.

Δοκιμή νέου πυραύλου αέρος εδάφους “ΚΕΜΑΝΚΕS” από την Τουρκία

Εντωμεταξύ, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίζεται ότι θα πει στον Μητσοτάκη να σταματήσει τα εξοπλιστικά, η Τουρκία ετοιμάζεται να κάνει δοκιμές στον νέο πύραυλο αέρος εδάφους “ΚΕΜΑΝΚΕS”, συνεχίζοντας εκείνη κανονικά, το δικό της εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Πρεμιέρα για το γερμανικής τεχνολογίας υποβρύχιο της Τουρκίας

Παράλληλα, η Άγκυρα «τρέχει» πρόγραμμα– «μαμούθ» και ναυπηγεί συνολικά έξι υποβρύχια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Turkiye. «Ήδη, το υποβρύχιο Piri Reis εκτελεί τα καθήκοντά του, στη Γαλάζια Πατρίδα, σύντομα θα είναι έτοιμο και το δεύτερο υποβρύχιο Hizir Reis και με τα οπλικά του συστήματα δεν θα αφήνει ήσυχο στον εχθρό.

H Τουρκία έκανε ένα σημαντικό βήμα στα υποβρύχια. Το δεύτερο υποβρύχιό μας Ηizir Reis, το οποίο ναυπηγείται στο πλαίσιο του προγράμματος του εθνικού υποβρυχίου, καθελκύστηκε πριν από μερικές ημέρες και αυτό ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας μέσω των κοινωνικών δικτύων. Πριν από αυτό, όμως, είχε συμβεί το ίδιο με το υποβρύχιο Piri Reis και σήμερα, εξακολουθεί να υπηρετεί.

Η Τουρκία πήρε την τεχνολογία από την Γερμανία και άρχισε να ναυπηγεί την εγχώρια έκδοση των υποβρυχίων Type 214, σε αυτό το πλαίσιο εκκίνησε το πρόγραμμα της ναυπήγησης των υποβρυχίων Piri Reis, Hizir Reis, Murat Reis, Aydin Reis, Seydi Ali Reis Selman Reis. To Piri Reis ήδη υπηρετεί και τα υπόλοιπα υποβρύχια θα είναι έτοιμα, τα επόμενα χρόνια».

Σχετικές ειδήσεις