ΚΟΣΜΟΣ

Μπάκιγχαμ: Παιδικές ζωγραφιές του Βασιλιά Καρόλου βγαίνουν σε δημοπρασία

Μπάκιγχαμ: Παιδικές ζωγραφιές του Βασιλιά Καρόλου βγαίνουν σε δημοπρασία

Παιδικές ζωγραφιές του βασιλιά Κάρολου Γ' του Ηνωμένου Βασιλείου πωλούνται σε δημοπρασία

Όταν ήταν στην παιδική ηλικία, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' του Ηνωμένου Βασιλείου ζωγράφισε τα βασιλικά πορτρέτα των γονιών του. Σήμερα τα παιδικά σκίτσα πωλούνται σε δημοπρασία και εκτιμάται ότι η τιμή για την απόκτησή τους θα φθάσει έως 12.000 δολάρια.

Τα πορτρέτα που δημιούργησε ο βασιλιάς Κάρολος Γ' με κηρομπογιές και μολύβι απεικονίζουν τη «μαμά» και τον «μπαμπά», τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' και τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Ο βασιλιάς Κάρολος δημιούργησε αρχικά τα έργα γύρω στο 1953 ή το 1955 όταν ήταν περίπου 5 ή 6 ετών, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Hansons Auctioneers.

Τα σκίτσα, που εκτιμάται ότι θα πωληθούν από 6.300 έως 12.600 δολάρια, αποτελούν μέρος μεγαλύτερης συλλογής βασιλικών αναμνηστικών που περιλαμβάνει 10 άλλα σχέδια του βασιλιά, βασιλικά γράμματα, οικογενειακές φωτογραφίες, χριστουγεννιάτικες κάρτες και χειρόγραφο ημερολόγιο με γεύματα του Μπάκιγχαμ του 1937.

Ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και βασιλικός ανταποκριτής ΧένριΡάμσεϊ Μολ συγκέντρωσε τα αντικείμενα τις δεκαετίες 1950 - 1970. Στη συνέχεια αποθήκευσε τα υπάρχοντά του για πάνω από τρεις δεκαετίες μέχρι τον θάνατό του, το 1981.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά συγκινητική συλλογή» αναφέρει ο Τσαρλς Χάνσον, ιδιοκτήτης του Hansons Auctioneers σε παρουσίαση της συλλογής στην ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασιών.

«Αυτές οι συγκλονιστικές ζωγραφιές της παιδικής ηλικίας και οι συγκινητικές φωτογραφίες μας θυμίζουν ότι μακριά από τη μεγαλοπρέπεια και τις απαιτήσεις της υπηρεσίας του έθνους, οι βασιλιάδες μας εκτιμούν ιδιαίτερα τις συνηθισμένες, καθημερινές στιγμές της οικογενειακής ζωής. Οι πρώτες ζωγραφιές κάθε παιδιού απεικονίζουν την οικογένειά του. Ο βασιλιάς μας δεν ήταν διαφορετικός. Αυτή η συλλογή θα βοηθήσει τους ανθρώπους να συνδεθούν μαζί του ακόμη περισσότερο στο ρόλο του ως μονάρχη μας» πρόσθεσε.

Στη δημοπρασία που διοργανώνεται σήμερα πωλούνται, μεταξύ άλλων, φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ Β' σε νεαρή ηλικία του πρίγκιπα Φίλιππου σε παιδική ηλικία και της πριγκίπισσας Μαργαρίτας.

Σχετικές ειδήσεις

Πρίγκιπας Χάρι: «Πόρτα» από το παλάτι - Δεν προσκλήθηκε στην παρέλαση γενεθλίων του Βασιλιά

Χάρι: «Παρακολουθούσαν και τον πατέρα μου» - Η αποκάλυψη για το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα

Λίλιμπετ: Το δώρο του βασιλιά Καρόλου για τα γενέθλιά της εμπνευσμένο από την Ελισάβετ