ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Πολιτεία του Μισσισσίππι - Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Πολιτεία του Μισσισσίππι - Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες
AP NewsRoom

Την Πέμπτη, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το Τέξας και τη Φλόριντα.

Ένας ανεμοστρόβιλος σάρωσε το κεντρικό Μισισίπι στη διάρκεια της περασμένης νύχτας με έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του και περισσότεροι από 20 να τραυματίζονται, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, 19 Ιουνίου 2023, οι αρχές της αμερικανικής πολιτείας.

Ειδικότερα, φαίνεται πως από τον ανεμοστρόβιλο καταστροφές συνέβησαν κυρίως στην κοινότητα Λούιν η οποία βρίσκεται περίπου 110 χιλιόμετρα ανατολικά του Τζάκσον.

Πάντως, οι περισσότεροι τραυματίες από εκείνους που έχουν διακομιστεί σε ιατρικό κέντρο έχουν πάρει εξιτήριο ή νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου.

Να σημειωθεί, δε, ότι, σύμφωνα με στοιχεία του εξειδικευμένου ιστότοπου Poweroutage.us., ο ανεμοστρόβιλος έπληξε και περίπου 400.000 καταναλωτές στον αμερικανικό νότο, δεδομένου ότι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το πρωί της Δευτέρας, 19 Ιουνίου 2023, συμπεριλαμβανομένων 45.000 στην πολιτεία Μισισίπι.

Οι ανεμοστρόβιλοι που πλήττουν το νότιο τμήμα των ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν προκληθεί και από το πρόσφατο κύμα καύσωνα. Την Πέμπτη, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το Τέξας και τη Φλόριντα.

Σχετικές ειδήσεις