ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιο Titan: Πρώην επιβάτης αποκαλύπτει - Υπογράφεις δήλωση ότι μπορεί να πεθάνεις στο ταξίδι

Υποβρύχιο Titan: Πρώην επιβάτης αποκαλύπτει - Υπογράφεις δήλωση ότι μπορεί να πεθάνεις στο ταξίδι
Reuters

Υποβρύχιο Titan: Ο Μάικ Ράις, όπως δήλωσε έχει ταξιδέψει τρεις φορές με το υποβρύχιο, σε κάθε μία από τις οποίες χάνονταν οι επικοινωνίες. 

Συνεχίζονται οι έρευνες των ομάδων διάσωσης της ακτοφυλακής των ΗΠΑ προκειμένου να εντοπίσουν το υποβρύχιο που εξαφανίστηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Την ίδια στιγμή το βρετανικό δίκτυο BBC μεταδίδει μαρτυρία πρώην επιβάτη, ο οποίος αποκαλύπτει ότι υπέγραψε χαρτί το οποίο ανέφερε ότι «μπορεί να πεθάνει».

Μάλιστα ο Μάικ Ράις, όπως είναι το όνομα του πρώην ταξιδιώτη, τόνισε ότι πρόκειται για υποχρεωτική διαδικασία, στην οποία δε περιγράφεται λεπτομερώς πως ο κάθε επιβάτης αναλαμβάνει την ευθύνη και το ρίσκο της συμμετοχής ζτην αποστολή.

«Υπογράφεις μια τεράστια δήλωση, που απαριθμεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ότι μπορεί να πεθάνεις στο ταξίδι», είπε χαρακτηριστικά ο άνδρας.

«Αναφέρουν τον θάνατο τρεις φορές στην πρώτη σελίδα, οπότε δεν είναι ποτέ μακριά από το μυαλό σου», σημείωσε, προσθέτοντας πως «έτσι, κάποιος που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση δεν αιφνιδιάζεται. Όλοι ξέρετε σε τι μπλέκεστε».

«Είναι πραγματική εξερεύνηση, δεν είναι διακοπές. Δεν είναι αναζήτηση συγκίνησης, ούτε ελεύθερη πτώση με το αλεξίπτωτο. Πρόκειται για εξερευνητές και ταξιδιώτες που θέλουν να δουν κάτι», ανέφερε στη συνέχεια.

Ο Μάικ Ράις, όπως δήλωσε έχει ταξιδέψει τρεις φορές με το υποβρύχιο, σε κάθε μία από τις οποίες χάνονταν οι επικοινωνίες.

Ωστόσο, εξήγησε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για ένα κακοφτιαγμένο πλοίο ή οτιδήποτε άλλο. Απλώς, όλα αυτά είναι νέα τεχνολογίας και τα μαθαίνουν στην πορεία».

«Θυμηθείτε τις πρώτες μέρες του διαστημικού προγράμματος».