ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιο Titan: Πόνταραν 300.000 δολάρια ότι θα πεθάνουν και οι 5 οι στοιχηματικές

Υποβρύχιο Titan: Πόνταραν 300.000 δολάρια ότι θα πεθάνουν και οι 5 οι στοιχηματικές

Αγοραπωλησίες μετοχών και στοιχήματα ανάλογα με το αν οι επιβαίνοντες στο υποβρύχιο ζουν ή πέθαναν.

Στοιχηματικές στο διαδίκτυο έδιναν χιλιάδες δολάρια για τους θανάτους των 5 πάμπλουτων ανδρών που ήταν μέσα στο υποβρύχιο Titan.

Η Companyd υποστήριξε ότι η πλατφόρμα στοιχημάτων ήταν μια πολύτιμη πηγή πληροφοριών.

Οι διαδικτυακοί τζογαδόροι στοιχημάτισαν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για την τύχη του υποβρυχίου που εξερευνούσε το ναυάγιο του Τιτανικού. Τα στοιχήματα αξίζουν τουλάχιστον 300.000 δολάρια.

Στον ιστότοπο, αγοράζουν και πωλούν μετοχές ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα.

«Για να αγοράσει κάποιος μετοχές, το σκάφος δεν χρειάζεται να έχει διασωθεί ή να έχει ανακτηθεί, ώστε να θεωρηθεί ότι "βρέθηκε"», αναφέρεται στη σελίδα. «Αν εντοπιστούν κομμάτια, αλλά όχι η καμπίνα του με τους επιβάτες, αυτό δεν θα αρκεί για να προχωρήσει η αγορά».

Ένας χρήστης ότι έβαλε περίπου 3.250 δολάρια στοίχημα. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωσαν χιλιάδες likes επικρίνοντας τέτοιους παίκτες.

«Στην πραγματικότητα τρελό», έγραψε ένας σχολιαστής και συνέχισε, «Φανταστείτε να βγάζετε χρήματα ανάλογα με το αν κάποιος θα πεθάνει ή όχι».

Η Polymarket υπερασπίστηκε τις προσφορές της για το υποβρύχιο, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένας ουδέτερος τρόπος υπολογισμού της πιθανότητας διάσωσης.