ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΕΞ: «Διαρκής επικοινωνία με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στη Ρωσία»

ΥΠΕΞ: «Διαρκής επικοινωνία με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στη Ρωσία»
Newsbomb archive.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές στη Ρωσία, λαμβάνοντας συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις, μετά την ανταρσία της οργάνωσης Βάγκνερ.

Πριν από μερικά λεπτά, το Υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε μέσω δημοσίευσης στα κοινωνικά δίκτυα ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές στη Ρωσία, λαμβάνοντας συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις, μετά την ανταρσία της οργάνωσης Βάγκνερ.

Wagner: Σε απόσταση αναπνοής από τη Μόσχα – Βρίσκεται σε ετοιμότητα ο στρατός της Ρωσίας

Το Ροστόφ–ον–Ντον, που έχει καταληφθεί από τεθωρακισμένα άρματα μάχης της Βάγκνερ, αποτελεί τη μεγαλύτερη ρωσική πόλη του νότου.

Πλήρως ελέγχουν το Ροστόφ–ον–Ντον, που βρίσκεται Νοτιοδυτικά της Μόσχας και συνορεύει με την Ουκρανία, οι δυνάμεις της Βάγκνερ υπό τις εντολές του επικεφαλής της οργάνωσης, Γεβγένι Πριγκόζιν.

Σημεία υψίστης σημασίας της πόλης έχουν καταληφθεί από τους μισθοφόρους, όπως η διοίκηση της ρωσικής νότιας στρατιωτικής περιφέρειας, της οποίας ο 58ος Στρατός Συνδυασμένων Όπλων μάχεται ενάντια στην αντεπίθεση του Κιέβου στη νότια Ουκρανία.

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί έναν κρίσιμο κόμβο επιμελητείας –τον εφοδιασμό, δηλαδή, στρατιωτικού σώματος με τρόφιμα– για τον ρωσικό στρατό. Η απώλεια, λοιπόν, αυτής της περιοχής πρόκειται να αποτελέσει πρόκληση με μεγάλες επιπτώσεις σε κρίσιμες πτυχές της πολεμικής προσπάθειας των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ταυτόχρονα ο Πριγκόζιν έθεσε υπό έλεγχο και την αεροπορική βάση του Ροστόφ–ον–Ντον, έλεγχος που αποτρέπει, ουσιαστικά, αντεπίθεση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Σε θέση μάχης βρίσκεται ο στρατός της Ρωσίας

Παράλληλα, φαίνεται ότι Ρώσοι στρατιώτες οργάνωσαν σήμερα μία θέση μάχης με την τοποθέτηση πολυβόλου στο νοτιοδυτικό άκρο της Μόσχας, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσε η καθημερινή επιχειρηματική εφημερίδα, “Vedomosti”. Οι ίδιες φωτογραφίες απεικονίζουν ένοπλους αστυνομικούς να συγκεντρώνονται στον αυτοκινητόδρομο Μ4, τον οποίο διασχίζουν μισθοφόροι της Βάγκνερ. Ο Μ4 οδηγεί στη ρωσική πρωτεύουσα.

Στρατιωτικός νόμος στη Ρωσία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο, με τον οποίο επιτρέπει την κράτηση για τριάντα ημέρες σε περίπτωση παραβίασης του στρατιωτικού νόμου σε μέρη όπου έχει επιβληθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σχετικές ειδήσεις