ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Ο Πούτιν έφυγε με αεροπλάνο επειδή έρχεται η Wagner» - Διαψεύδει τη φημολογία το Κρεμλίνο

Ρωσία: «Ο Πούτιν έφυγε με αεροπλάνο επειδή έρχεται η Wagner» - Διαψεύδει τη φημολογία το Κρεμλίνο
Απογειώθηκε από τη Μόσχα το αεροπλάνο του Πούτιν;
Alessandro della Valle - Pool/Keystone via Getty Images

Ρωσία: Ακατάσχετη φημολογία για το πού βρίσκεται ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που η Wagner προελαύνει προς τη Μόσχα. Διαψεύδει κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, λέγοντας πως ο Πούτιν συνεχίζει να εργάζεται στην έδρα της ρωσικής προεδρίας.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η ανταρσία του Γεβγέν Πριγκόζιν και η ομάδα Wagner ξεκίνησε επέλαση προς τη Μόσχα, ένα όργιο φημών αναπτύχθηκε σχετική με την κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία. Αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη αναχωρήσει από τη ρωσική πρωτεύουσα για παν ενδεχόμενο, κάτι που διαψεύδεται κατηγορηματικά από το Κρεμλίνο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Guardian, το προεδρικό αεροπλάνο του Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας στις 14:16 και στη συνέχεια κατευθύνθηκε βορειοδυτικά. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Flightradar, το αεροπλάνο έφτασε στην περιοχή Τβερ περίπου 110 μίλια από τη Μόσχα, όπου υπάρχει μία κατοικία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Στη συνέχεια, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από το σύστημα.

Για την ώρα, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν στο αεροπλάνο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, από την πλευρά του δήλωσε πως «ο πρόεδρος Πούτιν συνεχίζει να εργάζεται στο Κρεμλίνο».