ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιο Titan: Προβλήματα από το 2019 είχε εντοπίσει εμπειρογνώμονας - Γιατί αγνοήθηκε

Υποβρύχιο Titan: Προβλήματα από το 2019 είχε εντοπίσει εμπειρογνώμονας - Γιατί αγνοήθηκε

Εμπειρογνώμονας στα υποβρύχια που έκανε το ταξίδι το 2019 με το υποβρύχιο Titan άκουσε περίεργους θορύβους που όπως αναφέρει σήμαινε ότι «μια περιοχή του κύτους κατέρρεε» και εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλεια στέλνοντας και email στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της OceanGate, Stockton Rush

Ένας Αμερικανός ειδικός στα υποβρύχια τουριστών που έκανε ένα ταξίδι με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της OceanGate, Stockton Rush στο υποβρύχιο Titan τον Απρίλιο του 2019, είπε ότι στο βαθυσκάφος ακουγόντουσαν περίεργοι ήχοι σε όλο το ταξίδι τους 12.000 ποδιών και προειδοποίησε τον Rush να επιβραδύνει τα σχέδιά του για τον Τιτανικό.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Karl Stanley, ο οποίος διευθύνει μια τουριστική επιχείρηση με έδρα την Ονδούρα, είπε ότι προσκλήθηκε από τον Rush να δοκιμάσει το υποβρύχιο Titan, στις Μπαχάμες.

Μάλιστα ο Karl Stanley σημείωσε ότι αρχικά δεν ανησύχησε για τον θόρυβο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επειδή ο Rush τον είχε προειδοποιήσει ότι έτριζε αλλά μετά, συνειδητοποίησε ότι ήταν επικίνδυνο.

Πόνταραν 300.000 δολάρια ότι θα πεθάνουν και οι 5 οι στοιχηματικές

Στοιχηματικές στο διαδίκτυο έδιναν χιλιάδες δολάρια για τους θανάτους των 5 πάμπλουτων ανδρών που ήταν μέσα στο υποβρύχιο Titan.

Η Companyd υποστήριξε ότι η πλατφόρμα στοιχημάτων ήταν μια πολύτιμη πηγή πληροφοριών.

Οι διαδικτυακοί τζογαδόροι στοιχημάτισαν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για την τύχη του υποβρυχίου που εξερευνούσε το ναυάγιο του Τιτανικού. Τα στοιχήματα αξίζουν τουλάχιστον 300.000 δολάρια.

Στον ιστότοπο, αγοράζουν και πωλούν μετοχές ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα.

«Για να αγοράσει κάποιος μετοχές, το σκάφος δεν χρειάζεται να έχει διασωθεί ή να έχει ανακτηθεί, ώστε να θεωρηθεί ότι "βρέθηκε"», αναφέρεται στη σελίδα. «Αν εντοπιστούν κομμάτια, αλλά όχι η καμπίνα του με τους επιβάτες, αυτό δεν θα αρκεί για να προχωρήσει η αγορά».

Ένας χρήστης ότι έβαλε περίπου 3.250 δολάρια στοίχημα. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωσαν χιλιάδες likes επικρίνοντας τέτοιους παίκτες.

«Στην πραγματικότητα τρελό», έγραψε ένας σχολιαστής και συνέχισε, «Φανταστείτε να βγάζετε χρήματα ανάλογα με το αν κάποιος θα πεθάνει ή όχι».

Η Polymarket υπερασπίστηκε τις προσφορές της για το υποβρύχιο, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένας ουδέτερος τρόπος υπολογισμού της πιθανότητας διάσωσης.