ΚΟΣΜΟΣ

Titan: Εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν ανθρώπινα λείψανα κοντά στα συντρίμμια του υποβρυχίου

Titan: Εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν ανθρώπινα λείψανα κοντά στα συντρίμμια του υποβρυχίου
twitter.com/nexta_tv

Ανθρώπινα λείψανα εκτιμάται ότι βρέθηκαν στο σημείο που ανακτήθηκαν συντρίμμια του υποβρύχιο Titan κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακτοφυλακή.

Τα πρώτα συντρίμμια από το υποβρύχιο Titan ανασύρθηκαν από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Πρόκειται για τουλάχιστον δύο μεγάλα κομμάτια του βαθυσκάφους.

Τα κομμάτια μετάλλου φορτώθηκαν στο πλοίο Horizon Arctic, το οποίο τα εναπόθεσε στην προβλήτα της καναδικής Ακτοφυλακής στο Σεντ Τζονς, στο Νιούφαουνταλαντ στον Καναδά, το πρωί της Τρίτης.

Μεταξύ των κομματιών του υποβρυχίου που ανασύρθηκαν, αξιωματούχοι της Ακτοφυλακής δήλωσαν ότι ανακάλυψαν ανθρώπινα λείψανα, τα οποία τώρα θα μεταφερθούν σε ένα πλοίο σε λιμάνι των ΗΠΑ όπου θα υποβληθούν σε αναλύσεις.

Το υποβρύχιο που έκανε «αποστολή» στο ναυάγιο του «Τιτανικού» εξαφανίστηκε στις 18 Ιουνίου.

Κανονικά έπρεπε να αναδυθεί επτά ώρες μετά την κατάδυσή του, όμως, έχασε την επαφή με το πλοίο Polar Prince και στη συνέχεια τα ίχνη του χάθηκαν.

Μία εβδομάδα μετά το τραγικό συμβάν και ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το τι μπορεί να προκάλεσε το δυστύχημα σε βάθος 13.000 ποδιών, τα κομμάτια του υποβρυχίου έρχονται στην επιφάνεια το ένα μετά το άλλο.

Το υποβρύχιο φτάνοντας σε βάθος όπου δεν άντεξε την πίεση έπαθε ενδόρρηξη, σκοτώνοντας σε κλάσματα δευτερολέπτου τους 5 επιβαίνοντες, οι οποίοι ήταν μάλιστα από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Κάποια συντρίμμια εντοπίστηκαν περίπου 500 μέτρα από το ναυάγιο του Τιτανικού, σε βάθος σχεδόν 4.000 μέτρων.