Ρωσία: Η Aeroflot επανέλαβε τις τακτικές πτήσεις προς την Κούβα

Οι πτήσεις είχαν ανασταλεί, όταν δυτικές χώρες απέκλεισαν τη Ρωσία από τον εναέριο χώρο τους, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ρωσία: Η Aeroflot επανέλαβε τις τακτικές πτήσεις προς την Κούβα
AP.
1'

Η αεροπορική εταιρεία Rossiya Airlines, μέρος του ρωσικού ομίλου Aeroflot, επανέλαβε σήμερα (01/07) τις προγραμματισμένες πτήσεις προς την Κούβα, οι οποίες είχαν ανασταλεί όταν δυτικές χώρες απέκλεισαν τη Ρωσία από τον εναέριο χώρο τους, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η πρώτη πτήση απογειώθηκε το πρωί από το αεροδρόμιο «Σερεμέτιεβο» της Μόσχας με προορισμό το κουβανικό θέρετρο Βαραντέρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, στην οποία επισημάνθηκε ότι αυτό το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται αρχικά δύο φορές την εβδομάδα.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες είχαν αναστείλει τις πτήσεις προς την Κούβα, το Μεξικό και τη Δομινικανή Δημοκρατία πέρυσι την 28η Φεβρουαρίου, τέσσερις ημέρες μετά την εισβολή, την οποία η Ρωσία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Τον Μάιο, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρμόδιος για τον Τουρισμό, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και τις Επικοινωνίες, Ντμίτρι Τσερνισένκο, είχε ανακοινώσει πως μέχρι τον Ιούλιο θα επαναληφθούν οι τακτικές πτήσεις προς την Κούβα, οι οποίες θα παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο «μη φιλικών» χωρών.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή