ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ένας 24χρονος πυροσβέστης πέθανε την ώρα που προσπαθούσε να κατασβέσει πυρκαγιά

Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στη Γαλλία
Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στη Γαλλία
Α.Ρ

Γαλλία: Ένας 24χρονος πυροσβέστης υπέκυψε την ώρα που έδινε μάχη για την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί σε οχήματα, βόρεια του Παρισιού

Ένας 24χρονος πυροσβέστης υπέκυψε την ώρα που έδινε μάχη για την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί σε οχήματα στο Σεν-Ντενί, βόρεια του Παρισιού, την περασμένη, έκτη νύκτα βίαιων επεισοδίων στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών.

«Ένας νεαρός πυροσβέστης της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Παρισιού υπέκυψε παρά το γεγονός ότι του παρασχέθηκε πολύ γρήγορα βοήθεια από τους συναδέλφους του», έγραψε στο Twitter ο Ζεράλντ Νταρμανέν, διευκρινίζοντας πως τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε «ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης».

«Διεξάγεται έρευνα» για να προσδιορισθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έπιασαν φωτιά τα οχήματα, πρόσθεσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει συσχετισθεί επισήμως η πυρκαγιά, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούσε ο πυροσβέστης αυτός, με τα βίαια επεισόδια που συγκλονίζουν πολλές πόλεις τις Γαλλίας μετά το θάνατο, την περασμένη Τρίτη στη Ναντέρ, δυτικά του Παρισιού, του 17χρονου Ναέλ, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ