ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: 27 νεκροί και 21 τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε γκρεμό

Μεξικό: 27 νεκροί και 21 τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε γκρεμό
Twitter

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 21 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν βγήκε από τον δρόμο και έπεσε σε γκρεμό, σε ορεινή περιοχή της πολιτείας Οαχάκα στο νότιο Μεξικό.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την Πόλη του Μεξικού με προορισμό το Σαντιάγο ντε Γιοσοντούα, στο δυτικό τμήμα της πολιτείας.

Το δυστύχημα συνέβη στις 06:30 τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή Μαγκνταλένα Πενιάσκο, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε μια στροφή και το λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό 25 μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες μεξικανικών μέσων ενημέρωσης, ο οδηγός αντιμετώπισε πιθανότατα πρόβλημα με τα φρένα.

Εθελοντές έσπευσαν να συνδράμουν τους διασώστες που επιχειρούσαν επί ώρες να απεγκλωβίσουν τους επιβαίνοντες από τις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες του μοιραίου λεωφορείου.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Οαχάκα, Σαλομόν Χάρα, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για πολύνεκρο δυστύχημα και τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Περίπου τρεις ώρες πριν από το δυστύχημα με το λεωφορείο στην Οαχάκα, οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από την καραμπόλα πολλών οχημάτων στην πολιτεία Κερετάρο. Ένα βυτιοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες και η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε άλλα οχήματα.