ΚΟΣΜΟΣ

Γέλεν από το Πεκίνο: «Δεν θα αποδεχθούμε άδικες οικονομικές πρακτικές»

Γέλεν από το Πεκίνο: «Δεν θα αποδεχθούμε άδικες οικονομικές πρακτικές»
AP.

«Θέλουμε έναν υγιή οικονομικό ανταγωνισμό με την Κίνα», υπογράμμισε η Υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μιλώντας από το Πεκίνο.

Η Τζάνετ Γέλεν πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο, από όπου τόνισε ότι η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοι δεν θα αποδεχθούν τις άδικες οικονομικές πρακτικές του Πεκίνου, ενώ, τάχθηκε υπέρ ενός «υγιούς ανταγωνισμού» ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Ακόμη, σημείωσε ότι τα δύο κράτη –που «μάχονται» για την παγκόσμια κυριαρχία– είναι «σχεδόν αδύνατο» να αποσυνδεθούν, παρά τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ τους.

«Θέλουμε έναν υγιή οικονομικό ανταγωνισμό και όχι, τον νόμο του ισχυρότερου. Με ένα σύνολο δίκαιων κανόνων, το οποίο θα μπορεί να ωφελήσει αμφότερες τις χώρες», υπογράμμισε η κ. Γέλεν κατά τη διάρκεια συνομιλίας στο Πεκίνο με τον Πρωθυπουργό της Κίνας, αρμόδιο για τα οικονομικά ζητήματα, Λι Τσιάνγκ.

Επιπλέον, η Τζάνετ Γέλεν ζήτησε οι «διαφωνίες να μην επιδεινώσουν αχρείαστα» τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, κατά την πρώτη της επίσκεψη στην Κίνα από όταν ανέλαβε καθήκοντα στο αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών.

Σχετικές ειδήσεις