ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Σώθηκε από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και πνίγηκε

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Σώθηκε από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και πνίγηκε
InTime

Ο Λουκ Λέντλεϊ πήδηξε στη λίμνη Μίσιγκαν για να σώσει παιδιά και πνίγηκε

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε έναν 43χρονο πατέρα τριών παιδιών και επιζήσαντα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, καθώς στις 4 Ιουλίου ο Λουκ Λέντλεϊ πήδηξε στη λίμνη Μίσιγκαν για να σώσει παιδιά των οποίων η βάρκα ανετράπη και πνίγηκε.

Όπως έγινε γνωστό ο Λέντλεϊ γιόρταζε την ημέρα της ανεξαρτησίας των Αμερικανών την Τρίτη (04/07) και βρισκόταν με τη βάρκα κοντά στην ακτή της Elder Beach στο Ιλινόις. Σύμφωνα με το ABC 7 Chicago, ήταν περίπου 13.30 μ.μ., όταν μία βάρκα γεμάτη παιδιά ανατράπηκε. Χωρίς να διστάσει, ο 43χρονος βούτηξε στο νερό για να σώσει κάποια από τα παιδιά που πάλευαν να κολυμπήσουν για να σωθούν.

Σύμφωνα με αναφορές πυροσβεστών της περιοχής Γουίνετκα στα social media, έμεινε περίπου ένα λεπτό κάτω από το νερό και αμέσως εμφανίστηκε με τα παιδιά, τα οποία και κατάφερε να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο. Γύρισε γρήγορα στο σκάφος, όπου του χορηγήθηκε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, πριν διακομιστεί εσπευσμένα από τα σωστικά συνεργεία στο νοσοκομείο Evanston σε κρίσιμη κατάσταση. Λίγο μετά την άφιξή του διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 43χρονος πατέρας, γεννήθηκε στο Σικάγο. Οι οικείοι του τον περιγράφουν ως«αληθινό οικογενειάρχη». Πίσω του αφήνει τη σύζυγό του, Λόρεν, και τρία παιδιά, ηλικίας 7, 5 και 3 ετών. Μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο της Βοστώνης, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου βρήκε την πρώτη του δουλειά στον τομέα των οικονομικών, τονΣεπτέμβριο του 2001 στη Morgan Stanley – τον μεγαλύτερο ενοικιαστή του δεύτερου από τους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Ο Λουκ Λέντλεϊ

«Το χαμόγελό του φώτιζε το δωμάτιο. Αγαπούσε βαθιά και αληθινά»

Όταν σημειώθηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου εργαζόταν εκεί μόλις δύο μέρες. Εκείνη τη «μαύρη μέρα» 13 υπάλληλοι της Morgan Stanley έχασαν τη ζωή τους. Ο ίδιος απομακρύνθηκε με ασφάλεια από τον 61ο όροφο του νότιου πύργου, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας.

«Μας ενθάρρυνε να είμαστε ευγνώμονες, κάθε μέρα. Να δίνουμε χωρίς να περιμένουμε τίποτα σε αντάλλαγμα, και να αποτελούμε μέρος ενός πράγματος που είναι μεγαλύτερο από τον εαυτό μας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οικογένεια.

Σχετικά με τα αίτια του θανάτου του, παραμένει αδιευκρίνιστο εάν ο 43χρονος υπέστη κάποιο επεισόδιο ενώ πήδηξε για να σώσει τα παιδιά ή εάν πνίγηκε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Γουινέτκα, Τζον Ρίπκα, στην Chicago Tribune. «Το χαμόγελό του φώτιζε το δωμάτιο. Απέπνεε θετικότητα και επιμονή σε ό,τι έκανε. Αγαπούσε βαθιά και αληθινά, με όλη του την καρδιά. Έζησε μία ζωή με σκοπό να υπηρετεί τους άλλους. Μία ζωή σαν ήρωας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας.

Σχετικές ειδήσεις